Sınavsız "tıp fakültesi" vaadiyle yabancıları dolandırdılar! Çetenin vurgunu dudak uçuklatan cinsten

İstanbul'da, üniversiteye kaydolma vaadiyle İranlı vatandaşları dolandıran bir suç şebekesi deşifre edildi. Şüpheliler, kurbanlarını Türkiye'de önemli üniversitelerin tıp fakültelerine sınavsız yerleştirme veya yatay geçiş imkanı sağlayacakları vaadiyle kandırdılar. Bu vaatlerle İran'dan getirdikleri öğrencilere yaklaşık 700 bin dolar dolandırdıkları tespit edildi.

Sınavsız Tıp Fakültesi Vaadiyle Dolandırıcılar Yakalandı

Beylikdüzü'nde kurdukları danışmanlık şirketini yurda dönüştüren şüpheliler, dolandırdıkları kişileri burada konaklattılar. Yetkililer, 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 15 şüphelinin (13'ü İranlı, 2'si Türk) bu dolandırıcılığa karıştığını belirledi. Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonlar düzenlenerek 9 şüpheli gözaltına alındı, 6 şüphelinin ise yurtdışında olduğu tespit edildi.

700 Bin Dolarlık Dolandırıcılık Suçlamasıyla Tutuklamalar

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olay, dolandırıcılık suçlarının uluslararası boyutta nasıl işlediğini gösteren bir örnek teşkil ediyor.

Sınavsız Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SADIK KAHRAMAN - 3.Sayfa

Uluslararası İlişkiler Dolandırıcılık Beylikdüzü Operasyon Güvenlik İstanbul Türkiye 3-sayfa Eğitim Hukuk İran

"
Benzer Videolar