Şenol Güneş'e büyük müjde! Trabzonspor'da beklenen haber geldi…

Bireysel performansların düşüklüğü ve sakatlıklar nedeniyle bu sezon bir türlü kadro istikrarını yakalayamayan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş'in...

Trabzonspor, sezonun ilk 5 maçından 2 beraberlik ve 3 galibiyetle çıktı. Bordo-Mavililer, iç sahada Konyaspor'u mağlup ettikten sonra Hatayspor deplasmanında berabere kaldı. Geçtiğimiz hafta sonunda ise evinde Başakşehir'i 1-0'lık skorla yenerek evinde 2 maçlık galibiyet serisine ulaştı.

Ozan Tufan: “Önemli olan 3 puandı. Bugün o motivasyonu kazandığımız için mutluyum.” daha fazla video için

'HER GÜN YENİ BİR BAŞLANGIÇ'

Teknik direktör Şenol Güneş, Başakşehir maçında teknik direktörlük kariyerindeki 1000. maçına çıktı. Bu önemli kilometre taşını geride bırakan Güneş, "Bu imkanı bana veren dünyaya ve Allah'a şükrediyorum. Her gün bir şeyler öğrendim. Geriye dönüp baktığımda zamanın ne kadar hızlı geçtiğini fark ediyorum. Hâlâ ilk günkü heyecanı yaşıyorum. Benim için her gün yeni bir başlangıç. 1000 maçı geride bıraktık. 1001 mi 1100 mü olur bilemem. Ama konuşarak zaman harcamak yerine, yeni yapacaklarıma hazırlanıyorum" dedi.

SIRADAKİ RAKİP GÖZTEPE'DE

Başakşehir galibiyetiyle moral bulan Trabzonspor, cumartesi günü Göztepe deplasmanında galibiyet hedefliyor. Bordo-Mavililer, Fenerbahçe derbisi öncesi bu maçı kazanarak önemli bir avantaj elde etmek istiyor. Dünü izinli geçiren Trabzonspor, bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Göztepe maçı hazırlıklarına başlayacak. Yoğun tempolu antrenmanlar yapacak olan Fırtına, bu sezon Göztepe'ye evinde ilk mağlubiyetini yaşatmak istiyor.

TAŞLAR YERİNE OTURUYOR

Milli ara Trabzonspor'a iyi geldi ve Başakşehir galibiyetiyle zorlu fikstüre iyi bir başlangıç yapıldı. Teknik direktör Şenol Güneş, takımın iskelet kadrosunu yavaş yavaş belirlemeye başladı. Savic'in dönüşüne kadar savunma hattı neredeyse tamamlandı. Sağ bekte Pedro Malheiro, solda Eren Elmalı oynamaya devam edecek. Göztepe deplasmanında stoper ikilisinde Denswil-Mendy ikilisi görev alacak. Lundstram ve Ozan Tufan'ın performansından memnun olan Güneş, sağ kanatta Visca, forvette ise Banza'ya güveniyor. Uğurcan Çakır ise %85'lik kurtarış yüzdesiyle Süper Lig'in en formda kalecisi.

10 NUMARA VE SOL KANAT...

Topa sahip olan, dominant oynayan, ön alanda basan bir takım hedefleyen Şenol Güneş, daha hızlı bir takım yaratmak istiyor. Taktik idmanlarda bu konu üzerinde duracak olan Güneş, 10 numara ve sol kanat bölgesinde kesin kararını henüz veremedi. Cham-Bardhi ikilisinden birini 10 numarada oynatacak olan Güneş, sol kanatta ise Dragus'la devam ediyor. Güneş, Orsic'ten devre arasına kadar mutlaka verim almak istiyor.

NWAKAEME'DEN İYİ HABER

Hatayspor ve Başakşehir maçlarında adalesindeki sakatlık nedeniyle forma giyemeyen Anthony Nwakaeme, Göztepe deplasmanıyla sahalara dönüyor. Tedavi süreci tamamlanan Nijeryalı yıldız, bugün antrenmanda kendini deneyecek. Eğer herhangi bir ağrı hissetmezse takımla çalışmalara başlayacak. Şenol Güneş'in, 35 yaşındaki Nwakaeme'yi cumartesi akşamı ilk 11'de oynatması beklenmiyor. Ancak ikinci yarıda süre alması muhtemel. Savic'in ise Fenerbahçe derbisi öncesi antrenmanlara başlaması hedefleniyor.

 

Benzer Videolar