Şehit kokusu nedir? Şehit kokusu parfümü olayı ne?

Sosyal medyada dolaşan bir videoda, bir şahıs "Şehit Kokusu", "Bedir Kokusu" ve "Payitaht Kokusu" adlı ürünler sattığını duyurdu. Bu olay büyük tepki çekerek "Şehit Kokusu" parfümü olarak adlandırılan ürünün ne olduğu sorusunu gündeme getirdi.

"ŞEHİT KOKUSU" ÜRÜNÜ NEDİR?

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, söz konusu ürünü satan işletmeye 52 bin 800 TL para cezası kesildiğini açıkladı. Reklam Kurulu da, toplumun milli ve manevi değerlerini istismar eden bu reklamları 3 ay süreyle durdurma kararı aldı.

"ŞEHİT KOKUSU" PARFÜMÜ OLAYI

'Şehit Kokusu' parfümü satan şahıs, uzaktan sipariş verenlere WhatsApp üzerinden ulaşılmasını istedi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'selamesans_selamcarsaf' isimli Instagram hesabında yer alan "Şehit Kokusundan hazırladık" ifadelerinin Bakanlık tarafından incelendiğini ve Reklam Kurulu'nun toplumun milli ve manevi değerlerinin istismar edilmesi nedeniyle bu reklamlar hakkında tedbiren durdurma kararı verdiğini duyurdu.

Gürcan ayrıca, Reklam Kurulu'nun 8 Ekim 2024 tarihinde yapacağı ilk toplantıda, reklam veren hakkında 6502 sayılı Kanun'un 77/12'nci maddesinde belirtilen 550 bin 59 TL idari para cezası uygulanabileceğini belirtti. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından da, işletmenin iş yerinde yapılan denetimlerde 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 54'üncü maddesinde belirtilen "Fiyat Etiketi" mevzuatı kapsamında tespit edilen aykırılıklar nedeniyle 52 bin 800 TL idari para cezası uygulandı.

Haberler.com / Onur BAYRAM - Gündem

Sosyal Medya Kültür Sanat Soğuk Haber Yaşam Medya Dini

Benzer Videolar