Şef Danilo Zanna, İzmir Filo D’olio ile Ospitalita Italiana ödülüne layık görüldü

Şef Danilo Zanna, İstanbul'daki iki restoranı ve İzmir ile Bursa'da bulunan diğer iki restoranıyla, İtalya'nın çeşitli bölgelerinden gelen eşsiz lezzetleri sunuyor. Her tabakta, konuklarını lokal bir yolculuğa çıkarıyor.

ÜÇÜNCÜ YILA ÖZEL ÖDÜL

Şef Danilo Zanna, geçtiğimiz günlerde İzmir'deki Filo D'Oilo restoranının, Ospitalita Italiana ödülüne layık görüldüğünü duyurdu. Bu ödül, İtalya'nın en prestijli gastronomi ödüllerinden biri ve Türkiye'deki İtalyan mutfağını en iyi temsil eden restorana veriliyor. Şef Zanna, Bağdat Caddesi'nde açtığı yeni restoranıyla da kalite standartlarını yükseltmeye hazırlanıyor.

Türkiye'de bu ödüle layık görülen tek İtalyan restoranı olarak, Şef Zanna, İtalyan mutfağına ve kültürüne olan bağlılığını uluslararası bir başarıyla taçlandırdı. Ödül töreni, 80 seçkin davetlinin katılımıyla gerçekleşti. İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pietro Alba da törende yer alan isimler arasındaydı.

ŞEF ZANNA BİZDEN BİRİ

Şef Zanna, Türkiye'de televizyon ekranlarından tanınıyor. Bir talk show'da yer aldı, bir gastronomi yarışmasının jüri üyeliğini üstlendi ve "Danilo ile Mutlu Tarifler" adlı kitabıyla mutfak tutkusunu ve sırlarını paylaştı. Türkiye'de mutfak alanındaki kariyerinin yanı sıra televizyon sunuculuğu konusunda da başarıya ulaştı ve birçok televizyon programında yer aldı. 2018 yılından bu yana da bir yemek programının jüri üyeliği yapıyor. Televizyon dünyasındaki başarısıyla gönülleri fetheden Zanna, deneyimli bir şef. Floransa doğumlu olan Şef Zanna, aslen İtalyan olsa da Türkiye'de kendini evinde gibi hissediyor. Doğduğu toprakların mimarisine olan sevgisi, onu mimarlık kariyeri hayaline yönlendirdi, ancak zorlu eğitim süreci ve gelecek kaygısı, onu İtalyan edebiyatına yöneltti. Londra'da restoran sahibi olan amcasının sağlık sorunları, Zanna'nın hayatında bir dönüm noktası oldu. Amcasının yardıma ihtiyacı nedeniyle, Zanna'nın hayatı değişti. 12 yıldır Türkiye'de yaşayan Şef Zanna, Türkçesi, samimiyeti ve güler yüzüyle bizden biri haline geldi. İstanbul'da iki, İzmir ve Bursa'da bulunan üç restoranıyla, lezzet severleri ağırlıyor.

İMZALI TABAKLARLA İTALYA'YA YOLCULUK

Türkiye'nin dört bir yanını gezip farklı lezzetler keşfeden Şef Zanna, üç restoranında ve pastanesinde daima coğrafi işaretli ürünler kullanıyor. Sıfır atık, sıfır plastik ve sürdürülebilirlik alanlarında da çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin en başarılı İtalyan restoranı olma hedefini belirten Danilo, sunduğu lezzetlerle misafirlerini İtalya'da hissettiriyor. Yaklaşık 300 kişilik bir ekibin çalıştığı dört restoranı ve bir pastanesi arasında mekik dokuyan Şef Zanna, misafirlerine mevsimine göre 17 İtalyan ve 34 Türk coğrafi işaretli üründen oluşan spesiyaller hazırlıyor. Yerel üreticiyi desteklemenin önemine inanıyor ve restoranlarında kullanılan tüm peynirleri kendi kurduğu fabrikada üretiyor. Peynirleri o kadar beğeniliyor ki, Şef Zanna başka restoranlar için de üretim yapmaya başlıyor.

BAŞARI HİKAYESİ

Şef Zanna, ilk restoranını İstanbul'daki Vadistanbul şubesinde açtı ve Roma konseptli bir hizmet sundu. İkinci restoranını ise İzmir İstinye Park'ta açtı ve İzmir'e geleneksel lezzetlerden oluşan bir İtalyan pastanesi de kazandırdı. Üçüncü restoranı Sicilya konseptli olarak Bursa Downtown'da açıldı. En son restoranını ise Milano konseptli olarak Bağdat Caddesi'nde açtı. Ankara'da da restoran açmayı planladığını duyuran Şef Zanna, İtalya'da ablasıyla birlikte bir restoran açtığını da duyurdu. Filo D'olio, İtalyan mutfağının en iyi temsilcilerinden biri olarak, dünya çapında gastronomi mükemmeliyetini takdir eden Gault&Millau gurme rehberine girmiştir.

Filo D'olio'nun her şubesi, farklı bir İtalyan şehrinden ilham alır: İstanbul şubesi Roma, Bağdat Caddesi şubesi Milano, Bursa şubesi Sicilya ve İzmir şubesi Floransa'yı yansıtır. Her şubenin menüsü, o şehrin kültürünü ve mutfak geleneklerini yansıtarak birbirinden farklıdır. Filo D'olio Bağdat Caddesi, Milano konseptli olarak ana menüsünün yanında zengin bir kahvaltı menüsü de sunarak lezzet çıtasını yükseltiyor. 100 kişilik kapasitesiyle misafirlerini ağırlayan restoran, önümüzdeki iki ay için tamamen rezervasyonlu durumda.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam Kültür Sanat Danilo Zanna Gastronomi Türkiye İtalya Eğitim Yaşam İzmir"
Benzer Videolar