Savcının tehdit edildiği soruşturmada doktorlar için istenen ceza belli oldu

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Y.E. tarafından yürütülen, şüphelilerin avukatı A.A. tarafından ölümle tehdit edilmesine rağmen titizlikle tamamlanan soruşturma, kamuoyunun gündemine oturdu.

DİNLEME VE TEKNİK İZLEME SONUCU ORTAYA ÇIKAN GERÇEKLER

725 sayfalık fezlekede, 10 bebeğin hayatını kaybetmesi nedeniyle 'maktul' olarak yer aldığı belirtilirken, 5 kişi müşteki, 47 kişi ise şüpheli sıfatıyla yer aldı. Fezlekede, doktor F.S. ve İ.G. hakkında, özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini tedavi amaçlı değil, maddi menfaat sağlamak amacıyla kullandıkları iddiası üzerine yapılan dinleme ve teknik izleme sonuçları yer aldı.

BEBEKLERİN UZUN SÜRE HASTANEDE KALMALARINI SAĞLAYAN ÖRGÜT

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede, şüpheli doktorlar F.S. ile İ.G.'nin Özel Hastaneler Yönetmeliği'ne aykırı davranarak, kullanmadıkları ilaçları kullanılmış gibi göstererek SGK'ya fatura ettikleri ve bu yolla haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi. Ayrıca, örgüt üyeleri arasında internet bankacılığı üzerinden para hareketi olduğu da tespit edildi. Fezlekede, şüphelilerin bebeklerin hastanede uzun süre kalmasını sağlayarak SGK'dan yüksek meblağlarda ödeme alıp kamu kurumunu zarara uğrattıkları belirtildi. Bebeklerin uygun tedavi yöntemleriyle tedavi olamaması sonucu ölümlerine sebep oldukları da iddia edilen fezlekede, ambulans şoförü G.M.Ö., sevk işlemlerini yapan R.K, F.A ve S.Y'nin, sevk olması gereken bebek hastaları öğrenerek örgüt lideri F.S. ya da İ.G'ye ilettikleri aktarıldı.

ÖRGÜT LİDERLERİ İÇİN AĞIR CEZALAR TALEP EDİLDİ

Hazırlanan fezlekede, örgüt lideri olduğu iddia edilen şüpheliler F.S. ve İ.G'nin ayrı ayrı 10 kez 'kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi', 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık', 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve 11 kez 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından 180 yıldan 273 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Diğer şüpheliler hakkında da değişen oranlarda hapis cezası istendi. Fezlekede yer alan hastanelerin ve şirketlerin kapatılıp mal varlıklarına el konulması da talep edildi. Fezleke, iddianame düzenlenmesi amacıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Savcının tehdit edildiği soruşturmada doktorlar için istenen ceza belli oldu Kaynak: Haberler.com / Rabia Dalkılıç - 3.Sayfa

Yenidoğan İstanbul 3-sayfa Sağlık Bebek Hukuk Suç

Benzer Videolar