Şanlıurfa Yemek ve Baharat Şenliği Başladı

Başkentte, Uluslararası Ortadoğu İnsan Hakları Federasyonu tarafından düzenlenen "Şanlıurfa Yemek ve Baharat Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.

Akm Millet Bahçesi'nde kurulan şenlik alanında, Şanlıurfa mutfağının lezzetleri sergilendi. Kuru dolma, isot, tahin, salça, fıstık ve çiğ köfte gibi yöresel ürünler, tezgahlarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Şanlıurfa'nın tarihi ve mutfak kültürüyle özdeşleşen şenlikte, ustalar çiğ köfte yoğururken, türküler söylendi ve halaylar çekildi. Geleneksel lezzetlerin tadına bakan ziyaretçiler, Şanlıurfa'nın eşsiz kültürüne tanıklık ettiler.

Şenlikte düzenlenen yarışmalarda, lezzetli yarışmalar dikkat çekti. Bol isotlu çiğ köfte ve en hızlı Urfa kebabı yeme yarışmaları büyük ilgi gördü. En hızlı Urfa kebabı yiyen Lokman Tıraş, Şanlıurfa yöresel lezzetlerinden oluşan hediye paketini kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

Yarışma sonrasında yaptığı açıklamada Tıraş, "Urfa'nın yemekleri, gezilecek yerleri, her şeyi bizim için değerlidir. Urfa bizim baş tacımızdır." diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Bol isotlu çiğ köfte yarışmasında birinci olan Feryal Öcek ise, "Yapanların eline sağlık, çok lezzetli olmuş, bir tane daha yiyebilirim." sözleriyle yarışmanın keyfini çıkardığını belirtti. Öcek'e de isot kolonyası hediye edildi.

Şanlıurfa'nın lezzetlerini ve kültürünü sergileyen şenlik, pazar gününe kadar devam edecek.

Benzer Videolar