Samsun’un Miliç Lagünü, Doğal Güzellikleriyle Dikkat Çekiyor

Samsun'un Terme ilçesinde yer alan Miliç Lagünü, doğal güzellikleri ve biyolojik çeşitliliği ile dikkat çeken bir doğa harikası.

Denize paralel uzanan yapısı ve çevresindeki güzellikleriyle büyüleyen Miliç Lagünü, Terme'nin göz alıcı bir simgesi haline gelmiş.

Yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki lagün, göçmen kuşlar, su samurları ve birçok farklı canlıya ev sahipliği yapıyor.

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Miliç Lagünü'nün Türkiye'de nadir görülen bir doğal oluşum olduğunu vurguladı.

Karadeniz Sahil Yolu'nun hemen yanında, sadece 100 metre yürüyerek bu eşsiz güzelliğe ulaşabileceğinizi belirten Almaz, lagünün korunmasının ve tanıtılmasının önemine dikkat çekti.

Denize paralel uzanan bir akarsu yatağının denizle bağlantısının olmamasıyla oluşan lagünün yaban hayatı için önemli bir yaşam alanı olduğunu vurgulayan Almaz, "Tüm vatandaşlarımızı bu doğal zenginliği keşfetmeye davet ediyoruz" dedi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise Miliç Lagünü'nün yeterince tanınmadığını belirterek, "Burası Terme'nin gizli kalmış bir cenneti" dedi. Karadeniz ile Samsun-Ordu karayolu arasında kalan lagün, denize doğrudan bağlantısı olmayan nadir yerlerden biri olarak öne çıkıyor. Kul, "Doğal yaşam burada son derece zengin. Su samurları, yaban ördekleri, su tavukları ve birçok balık türü bu bölgede yaşıyor." diye ekledi.

Lagünün ekolojik dengesini korumak için önemli adımlar atıldığını söyleyen Kul, "Burada dört tane köprü var ve bunlar eski yöntemlerle yapılmış. Devlet Su İşleri ile işbirliği yaparak bu köprüleri 30 metre uzunluğunda inşa etmeyi planlıyoruz. Böylece hem suyun doğal akışı sağlanacak hem de ekolojik denge korunacak." dedi.

Bu düzenlemelerin ardından kano gezileri, tekne turları gibi turistik aktiviteler düzenlemeyi planladıklarını belirten Kul, "Terme, Samsun turizmi için stratejik bir nokta" diyerek, "Bölgede yapılması planlanan çalışmalarla lagünün doğallığını bozmadan, çevre düzenlemeleri ve altyapı iyileştirmeleri yapılacak. Güneş enerjisiyle çalışan motorlar ve kano turları gibi doğa dostu turistik aktivitelerle lagünü turizme kazandırmayı hedefliyoruz." dedi.

Kültür Sanat Ekonomi Turizm samsun Terme Yaşam Çevre Doğa

Benzer Videolar