Samsun İkinci El Oto Pazarında Hareketlilik: 400-700 Bin TL Arasındaki Araçlar İlgi Görüyor

Samsun'da ikinci el otomobil piyasasında son zamanlarda 400.000 TL ile 700.000 TL arasında fiyatlandırılmış araçlara olan ilgi artmış durumda.

Her cumartesi günü kurulan Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi pazarında, alıcılar ve satıcılar bir araya geliyor. Pazarın en çok ilgi gören bölümü ise 700.000 TL'ye kadar olan araçları içeriyor.

Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi Başkanı İbrahim Kınık, 400.000 TL ile 700.000 TL arasındaki otomobillerde son 15-20 gün içinde gözle görülür bir hareketlilik yaşandığını belirtti. Kınık, bu hareketliliğin daha çok orta sınıf araçlarda görüldüğünü ve insanların bütçelerine uygun araç arayışına girdiğini ifade etti. Faizlerin düşmesi beklentisiyle hareketlenen insanların, faizlerin düşmemesi nedeniyle ihtiyaçları doğrultusunda araç satın almaya başladıklarını vurguladı.

"Faiz indirimi olursa piyasa canlanır"

Galerici Orhan Çakıcı, faizlerin yüksek olması sebebiyle 300.000 TL - 500.000 TL bandındaki araçların iyi satıldığını ve sıfır araçlarda da kampanyaların devam ettiğini söyledi. Tüketicilerin genellikle kilometresi düşük araçlara yöneldiğini belirten Çakıcı, yıl sonunda faiz indirimi olması durumunda piyasanın daha da hareketleneceğini öngörüyor.

"İnsanlar ihtiyaçlarına göre arabadan fiyat istiyorlar"

Pazara otomobil almak için gelen Hasan Çam, bütçesine uygun bir araç aradığını, ancak hırpalanmış araçların düşük fiyatlarla satılırken bazı satıcıların araçların gerçek değerinden fazla fiyat talep ettiğini ve kusurlarını gizlediğini ifade etti. Dürüst satıcı bulmanın zor olduğunu belirten Çam, bazı satıcıların araçlarının gerçek durumunu açıkça söylerken bazılarının ise bunu gizlediğini söyledi. İnsanların kendi beklentilerine göre fiyat belirleyip aracın gerçek değerini göz ardı ettiklerini ifade eden Çam, aramaya devam ederek bütçesine uygun bir araç bulmayı umduğunu belirtti.

Pazarda al-sat işi yapan Bektaş Dağ ise eski araba fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve bu durumun piyasayı olumsuz etkilediğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Otomobil Ekonomi Finans samsun

Benzer Videolar