Şampiyonlar Ligi'nde Aston Villa sürprizi!

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonunda 3. hafta, salı ve çarşamba günü oynanan maçlarla tamamlandı. Ligde ilk üç haftanın ardından 3'te 3 yapan iki takımdan...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin heyecan dolu üçüncü haftası sona erdi. 22 ve 23 Ekim tarihlerinde oynanan 18 karşılaşmada toplam 51 gol atıldı. Manchester City, Sparta Prag'ı 5-0'lık net bir skorla devirerek haftanın en farklı galibiyetini elde etti.

Aston Villa ve Liverpool, gruplarındaki ilk üç maçlarını da kazanarak mükemmel bir başlangıç yaptı. Aston Villa, Bologna'yı 2-0 yenerken, Liverpool ise deplasmanda Leipzig'i 1-0 mağlup etti. Aston Villa, averajla liderliğe yükselirken, Liverpool 9 puanla ikinci sırada yer aldı.

Üç hafta sonunda Borussia Dortmund, 12 golle en fazla gol atan takım oldu. Aston Villa, Manchester City, Inter, Arsenal ve Atalanta ise kalesinde gol görmedi.

Manchester City'nin galibiyetinde Philip Foden, Erling Haaland (2 gol), John Stones ve Matheus Nunes gol sevinci yaşadı. Bu sonuçla Manchester City 7 puanla averajla üçüncü sırada yer aldı.

Haftanın en dikkat çeken karşılaşmalarından birinde Real Madrid, Borussia Dortmund'u 2-0'lık geriye düşmesine rağmen 5-2 mağlup etti. Barcelona ise Bayern Münih'i 4-1'lik net bir skorla devirdi.

Milli futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün forma giydiği Benfica, Feyenoord'a 3-1 mağlup oldu. Kerem Aktürkoğlu, Benfica'nın tek golünü kaydetti ve Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonki gol sayısını 3'e çıkardı.

Şampiyonlar Ligi'nde dördüncü hafta maçları 5-6 Kasım tarihlerinde oynanacak. Üçüncü haftanın tamamlanan maçlarının sonuçları şöyle:

Milan: 3 - Club Brugge: 1
Monaco: 5 - Kızılyıldız: 1
Paris Saint-Germain: 1 - PSV: 1
Juventus: 0 - Stuttgart: 1
Arsenal: 1 - Shakhtar Donetsk: 0
Aston Villa: 2 - Bologna: 0
Girona: 2 - Slovan Bratislava: 0
Sturm Graz: 0 - Sporting: 2
Real Madrid: 5 - Borussia Dortmund: 2
Atalanta: 0 - Celtic: 0
Brest: 1 - Bayer Leverkusen: 1
Manchester City: 5 - Sparta Prag: 0
Leipzig: 0 - Liverpool: 1
Barcelona: 4 - Bayern Münih: 1
Atletico Madrid: 1 - Lille: 3
Benfica: 1 - Feyenoord: 3
Salzburg: 0 - Dinamo Zagreb: 2
Young Boys: 0 - Inter: 1

Benzer Videolar