Sağlık raporunu paylaşan Harris'in ekibi, Trump'ı güncel sağlık durumunu açıklamaya çağırdı | Dış Haberler

ABD'de 5 Kasım'da başkanlık seçimi için karşı karşıya gelecek Kamala Harris ve Donald Trump'ın yarışı başa baş gidiyor. Kamala Harris'in seçim ekibi sağlık raporunu paylaştı ve 59 yaşındaki Harris'in sağlık durumunun "mükemmel" olduğunu bildirdi. Harris'in ekibi 78 yaşındaki Trump'ı güncel sağlık durumunu açıklamaya çağırdı

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in sağlık raporu, 5 Kasım'daki seçimlerde başkanlık için yarıştığı Demokrat Parti tarafından kamuoyuna açıklandı. Bu açıklama üzerine, Harris'in seçim kampanyası ekibi, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'tan da benzer şekilde sağlık durumuyla ilgili bilgi paylaşmasını istedi.

CBS News'in haberine göre, Harris'in doktoru Joshua Simmons, sağlık raporunda başkan yardımcısının genel sağlık durumunu, ailesinin sağlık geçmişini ve diğer önemli detayları paylaştı.

Simmons'ın yazılı açıklamasında, Harris'in "mükemmel" sağlıkta olduğu ve başkanlık görevlerini yerine getirmek için gerekli fiziksel ve zihinsel kapasiteye sahip olduğu belirtildi. Ayrıca, Harris'in bazı alerjiler nedeniyle 3 yıldır alerji tedavisi gördüğü ve aile geçmişinde kolon kanseri olması nedeniyle düzenli kontrollerden geçtiği bilgisi paylaşıldı.

Harris'in seçim kampanyası ekibi, sağlık raporunun açıklanmasının ardından Trump'tan da kendi sağlık durumu hakkında benzer bir açıklama yapmasını talep etti.

Trump'ın seçim kampanyası yetkilileri, eski başkanın "başkomutanlık görevini üstlenmek için mükemmel ve kusursuz sağlıkta" olduğunu belirtse de, sağlık durumuna dair detaylı bir bilgi paylaşımı yapmaktan kaçındı.

*Haberin görselleri AP tarafından servis edilmiştir.

Benzer Videolar