Sağlık Bakanı Memişoğlu: Türkiye, Sağlık Hizmetlerinde Dünyaya Örnek Oluyor

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Amasya'ya yaptığı ziyaret sırasında Türk tıp tarihine ve günümüz sağlık hizmetlerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Amasya Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Memişoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Amasya'nın Türk tıp tarihindeki önemini vurguladı. Özellikle Sabuncuoğlu Şerefeddin'in 1400'lerde yazdığı ilk cerrahi atlas ve teknik kitabıyla Türk tıbbına sağladığı katkıyı hatırlattı ve gençlerin tıp tarihini öğrenmesinin önemini belirtti.

Bakan Memişoğlu, sosyal medyada dolaşan "Konya'da Suriyelilere özel bir kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılacağı" iddiasını kesin bir dille yalanladı. Bu tür yanlış bilgilerin neden yayıldığını anlamakta zorlandığını belirten Bakan Memişoğlu, "Misafirlerimize her türlü hizmeti sunuyoruz. Ancak bu tür yanlış bilgilerin kasıtlı olarak yayıldığını düşünüyoruz ve bunu anlamlandırmakta zorlanıyoruz" dedi.

Türkiye'nin sağlık alanında önemli bir noktaya geldiğini vurgulayan Bakan Memişoğlu, sağlık hizmetlerinin kalitesine dikkat çekti. "Misafirlerimize ve vatandaşlarımıza her türlü sağlık hizmetini en iyi şekilde sunuyoruz. Özellikle sağlık turizmi kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen insanlara da hizmet veriyoruz ve bu alanda dünya çapında örnek teşkil ediyoruz. Salgında, Covid'de sağlık sistemimizin ve sağlık çalışanlarımızın sağlık altyapımızın ne kadar iyi olduğunu bütün dünya gördü. Biz insanlığa sağlık anlamında hizmet etmekle mükellefiz. Aynı zamanda kendi insanımızın da en iyi sağlık hizmetini almaya hakkı olduğunu ve bunu verdiğimizi belirtmek istiyorum. Bizler zaten insanlara kendimizi adamış sağlık çalışanlarıyız. Bunun yanında özellikle hekim arkadaşlar ve sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar çok yaygın, ücretsiz ve altyapısı kuvvetli, insan gücü, kaliteli sağlık hizmeti sunulmuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle söylediği ve bize talimatlandırması, her insanın sağlıkla ilgili hizmetini en iyi şekilde sunmamızdır. ve biz şuna inanıyoruz. Bir insanın canını kurtaran bütün insanın canını kurtarmıştır diye düşünüyoruz. Onun için elimizden geldiğince insanlara yenik etmeye, iyi taraftan olmaya çaba harcıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Kemal Memişoğlu Dezenformasyon Sağlık Bakanı Politika Türkiye Sağlık Amasya Dünya

"
Benzer Videolar