Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Adana’da konuştu Açıklaması

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ebeler eşliğinde normal doğumu teşvik etmek için bir eylem planı hazırladıklarını ve bunu tüm paydaşlarla birlikte başarılı hale getirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Memişoğlu, "Biz doğal olan normal doğumu özellikle ebeler eşliğinde teşvik etmek istiyoruz ve bu konuda da bir eylem planı hazırladık, inşallah bütün paydaşlarımızla da bunu başarılı hale getireceğiz." dedi.

Memişoğlu, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen basına kapalı "İl Değerlendirme Toplantısı"nda bulundu.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Memişoğlu, Adana'nın sağlık hizmetlerini değerlendirdiklerini ve kentte sağlık hizmetinin şehir hastanesi odaklı yürüdüğünü belirtti. Memişoğlu ayrıca "birinci basamak" olarak tanımladıkları temel ve koruyucu sağlık hizmetlerini Adana'da daha da geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında büyük bir değişim içinde olduğunu ve sağlıkta sadece hizmet tarafına değil, aynı zamanda bilimi ve teknolojisini de üretme konusunda iddialı olduklarını ifade etti. "Biz sağlıkta sadece hizmet tarafına değil, aynı zamanda bilimi ve teknolojisini de üretme konusunda iddialı olmak istiyoruz. Onun için de bu konularda özellikle TÜSEB dediğimiz Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığımızın üzerinden hem bilim insanlarımızı hem çalışmalarımızı hem üretimimizi onun koordinasyonunda gerçekleştirmeyi planlıyoruz." diyen Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında dünya lideri olmayı hedeflediklerini belirtti.

Memişoğlu, sezaryen ameliyatının bir doğum şekli değil, bir ameliyat olduğunu vurgulayarak, "Sezaryen bir doğum şekli değil, bir ameliyat. O nedenle biz doğal olan normal doğumu özellikle ebeler eşliğinde teşvik etmek istiyoruz ve bu konuda da bir eylem planı hazırladık, inşallah bütün paydaşlarımızla da bunu başarılı hale getireceğiz. Çünkü hem doğurganlık oranlarımız düşmekte hem de gereksiz fizyolojik olan bir eylemi maalesef ameliyatla fizyolojik, doğal olmayan yöntemlerle fazla miktarda gerçekleştirmeye başladık. O nedenle hem anne adaylarımızın, hem hekim arkadaşlarımızın bu konuda bizi desteklemelerini, bize bu konuda yardımcı olmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

Memişoğlu, son zamanlarda çocuklarda Kovid-19 görülme sıklığının arttığına dair soruya yanıt olarak, "Ekim, kasım aralık aylarından itibaren özellikle şubat, mart ayına kadar üst solunum yolu enfeksiyonları, bulaşıcı hastalıklar, kapalı alanlar ve hava şartlarından dolayı artar genelde. Böyle anormal bir artışımız yok, her dönemde olduğu gibi doğal seyrediyor. Biz Türkiye sağlık sisteminde anlık veri takiplerimizle ve her olayı, hastalığı uygulamalarımızla kontrol ederek yöneten bir sistemimiz var. Onun için şu anda bu üst solunum enfeksiyonlarıyla ilgili anormal durum, artış yok, normal, mevsimlik şehir halinde." dedi.

Memişoğlu, Türkiye'nin dünyaya model olmuş bir sağlık sistemine sahip olduğunu sözlerine ekleyerek, "Hedefimiz Türkiye'nin, dünyada sağlık üssü olması çünkü biz insanlara iyilik etmeye, onları sağlığına kavuşturmaya çalışan bir grubuz. Bugün dünyada maalesef kötülük edenlerle iyilik edenlerin bir mücadelesi var. Allah'a hamdolsun, şükürler olsun, biz iyi taraftayız, barış, dostluk ve üretim iyiliği medeniyetiyiz, şu an için hep beraber buna çalışıyoruz." dedi.

Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Normal Doğum Teknoloji Politika Sağlık adana

Benzer Videolar