Rojin Kabaiş nerede, bulundu mu? Van Rojin Kabaiş ne zaman kayboldu, son durum ne?

Van'da üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in kaybolmasıyla ilgili endişeler sürüyor. 21 yaşındaki Rojin, kaldığı yurttan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Yetkililer, kayboluşunun 7. gününde bile Rojin'i bulmak için yoğun çaba sarf ediyorlar.

ROJİN KABAİŞ NEREDE?

Rojin'in kaybolmasıyla ilgili soruşturmada polis ekipleri, Rojin'in telefonunu incelemeye aldı. Ancak telefon, yüksek düzeyde bir şifreyle korunduğu için jandarma kriminaline gönderildi. Ayrıca, Rojin'in kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Yurdu'ndaki arkadaşlarının ve Diyarbakır'daki 38 akrabasının ifadeleri alındı.

ROJİN KABAİŞ BULUNDU MU?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı yurttan ayrıldıktan sonra geri dönmedi. Arkadaşları, Rojin'e ulaşamayınca 28 Eylül'de polise haber verdi. 27 Eylül akşamı Van Gölü Sahili'ne çakıl taşı toplamaya gideceğini söyleyen Rojin'in, yanına arkadaşlarını çağırması reddedilmişti. 28 Eylül'de Van Gölü Sahili'nde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon, incelenmek üzere polise teslim edildi.

Rojin'in annesine, markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylediği belirtiliyor. Polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri Rojin'i bulmak için arama çalışması başlattı.

ROJİN KABAİŞ NE ZAMAN KAYBOLDU?

Gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin de katıldığı arama çalışmaları, polis ekiplerinin havadan desteğiyle devam ediyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı ve jandarmanın su üstü radar cihazı da arama çalışmalarında kullanılıyor. 7. güne girilmesine rağmen Rojin'e ait hiçbir ize rastlanmadı.

Rojin'in telefonu, şifrelendiği için kriminal için Jandarma Komutanlığı'na gönderildi. Arama çalışmalarının ikinci gününde, Bardakçı Mahallesi'e giriş ve çıkış yapan 100'den fazla araç incelendi. Rojin'in kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Yurdu'ndaki arkadaşlarının ve Diyarbakır'daki 38 akrabasının ifadelerinin alındığı belirtildi.

ROJİN KABAİŞ OLAYINDA SON DURUM NEDİR?

Rojin'i bulmak için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve itfaiye ekipleri 7. günde de arama çalışmalarını sürdürüyor. Van Gölü sahilinde çevik kuvvet polisleri, arama köpekleri ve gölde jandarma, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri tekne ve botlarla arama çalışmalarını sürdürüyor.

ROJİN KABAİŞ'E NE OLDU?

Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi dalgıçları su altı görüntüleme cihazı da kullanarak gölün derinliklerinde arama yapıyor.

Koruma Daire Başkanlığına bağlı Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğünce gönderilen yandan taramalı sonar cihazı ve Bitlis'ten getirilen polis teknesi de dahil edilerek arama çalışmaları, üniversite sahili boyunca yoğunlaştırıldı. Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş, kızının fotoğraflarını ve yurda bıraktığında çektiği videolarını izleyerek hasret giderdi. Rojin'in ailesi ve yakınları da çalışmaların yürütüldüğü bölgedeki umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cep Telefonu Soğuk Haber 3-sayfa Eğitim Güncel Van

"
Benzer Videolar