Rize’de Şiddetli Yağışlar Nedeniyle Tahliye ve Uyarılar Yapıldı

Rize Valiliği, şiddetli yağışların etkisiyle bazı bölgelerde su baskını ve toprak kayma riskinin arttığını duyurdu. Valilik, Ardeşen ilçesi Hoşdere köyünde su baskını tehlikesi altında olan bir evde yaşayan, aralarında yaşlı ve yürümekte zorluk çeken bir kişinin de bulunduğu 5 kişilik bir ailenin AFAD koordinasyonunda jandarma, JAK ve AKUT ekiplerince güvenli bir şekilde tahliye edildiğini belirtti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarıları doğrultusunda il genelinde gerekli önlemlerin alındığını vurgulayan valilik, Rize AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda jandarma, emniyet, Rize İl Özel İdare, DSİ ve Karayolları ekiplerinin teyakkuzda beklediğini bildirdi.

Son 24 saatte il genelinde bazı bölgelerde metrekareye 100 milimetrenin üzerinde yağış yaşandığını ve belli rakımların üzerinde kar yağışının görüldüğünü belirten valilik, "İlimiz genelinde can kaybı yaşanmamış olup riskli olarak değerlendirilen 16 konut tahliye edilmiştir. Meydana gelen tüm afetlerle ilgili hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır." açıklamasını yaptı.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunan valilik, şu bilgileri paylaştı:

"Eğimli ve yumuşak zeminli bölgelerde toprak kayması riski artmıştır. Bu tür bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımızın güvenli alanlara geçmeleri önemlidir. Toprak kayması ve yüksek kesimlerde çığ riski bulunan güzergahlarda ulaşım kısıtlamaları olabilir. Alternatif yolları kullanmanız ve yetkililerin duyurularını takip etmeniz gerekmektedir. Herhangi bir acil durumda 112 Acil Çağrı Merkezi'ni kullanabilirsiniz. Meteoroloji ve AFAD tarafından yapılacak duyuruları düzenli olarak takip ediniz. Yüksek kesimlerde kar yağışı ve tipi riskine karşı da tedbirli olunması ve yetkililerin uyarılarına uyulması önemlidir."

Kaynak: AA / Fikret Delal - Güncel

Yerel Haberler Doğal Afetler Rize Valiliği su baskını Ardeşen Güncel Sağlık Yaşam rize

Benzer Videolar