Ressam Yıldıray Yıldırım, Depremde Kaybettiği Ailesinin Anısını Eğitime Destekle Yaşatıyor

Trabzon'un sokaklarını ve köprü ayaklarını renkli eserleriyle süsleyen ressam Yıldıray Yıldırım, 6 Şubat depremlerinde kaybettiği ablası Aynur Yıldırım Barık ve eniştesi Doğan Barık'ın anısını, eğitime destek vererek yaşatıyor. Yağlı boya tablolarından elde ettiği gelirlerle ablasının ve eniştesinin adına bir kütüphane kuran Yıldırım, şimdi ise ikinci bir kütüphane kurmak için çalışmalarına devam ediyor.

Yıldırım, 20 yılı aşkın süredir yağlı boya sanatıyla ilgileniyor ve özellikle duvar çizimleriyle tanınıyor. Son yıllarda tarihi binaların dış cephelerine şehrin geçmişini yansıtan resimler çiziyor. 6 Şubat depreminde Osmaniye'de hayatını kaybeden sınıf öğretmeni ablası ve rehber öğretmen eniştesinin anısını yaşatmak için, Arsin ilçesinde bir kütüphane kurmuş ve köylerdeki öğrencilere kitap ve burs desteği sağlamıştır. Şimdi ise Gölçayır İlkokulu'nda ikinci bir kütüphane kurma hazırlıklarını sürdürüyor.

'ÇOCUKLARA MİRAS BIRAKMAK İSTİYORUZ'

Yıldırım, yaptığı proje ve kitap kampanyalarıyla eğitime katkı sağlamanın önemli olduğunu belirtiyor. "Ablam ve eniştem başöğretmenlerdi. Eserlerimizden elde ettiğimiz gelirle Arsin Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na bir kütüphane kurduk. Ardından bu alışkanlık haline geldi. Şimdi ikincisini Gölçayır İlkokulu'na yapıyoruz. Hem akrabalarımız hem de Kıbrıslı depremzede 'Şampiyon Melekler' için bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Gelirlerimiz bu yönde kullanılıyor. Kitap kampanyaları düzenliyoruz. Hem görsel iz bırakmak, hem de çocuklara miras bırakmak istiyoruz. Kıbrıs'tan sonra köy okullarına yönelmeyi düşünüyoruz. Engelli çocuklara ve toplumdan soyutlanan insanlara destek olmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Trabzon'un dört bir yanına iz bırakan eserlerinin hem kendisi hem de şehir halkı için önemli olduğunu belirten Yıldırım, "Bu mesleği yapmak meditasyon gibi. Rahatlatıcı ve huzurlu. Ayrıca iz bırakıcı. Yaptığımız her yer ömür boyu kalıyor. Şehirde ismimiz yaşıyor, bu da bizi mutlu ediyor. Yomra Belediyesi ile başladık. Sonra Ganita, Çocuk Trafik Eğitim Merkezi, Eko Park, tarihi valilik ve birçok yer. Sonra bireysel devam ettim. Bakanlığa 'Bir Zamanlar Trabzon' projesi yaptık. Proje bittikten sonra çizimleri halka sunduk. Trabzon, Ortahisar'da toplamda 170 metre çizimlerim var. Yaşadığımız şehri tanımaları ve anlamaları için gençlere bir iz bırakmak istedik. Bu zamana kadar en çok Trabzonspor çizdim ama tarihi evler ve binalar çizmeyi daha çok seviyorum. Çünkü onlar bizi yansıtıyor. Bizim şehrimiz, bizim tarihimiz, daha sıcak ve samimi geliyor" diye konuştu.

HABER-KAMERA: Selçuk BAŞAR-Efnan DEMİREREN/TRABZON,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Trabzon Kültür Ressam Güncel Eğitim Deprem Sanat Yaşam Arsin

"
Benzer Videolar