Ramazan Ayının Vazgeçilmezi: Demirci’nin Tescilli Susamlı Helvası
Demirci'de 75 yıllık bir geleneğin ürünü olan susamlı helva, Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının aranan lezzeti oldu. Yüksek talep nedeniyle sadece Demirci'de değil, çevre illerden de sipariş alınıyor.
84 yaşındaki İhsan Akgün, 75 yıldır helvacılık yapan tecrübeli bir usta. Oğlu Mustafa Akgün ve ailesiyle birlikte, üç kuşaktır süren bu geleneği Hacı Hasan Mahallesi'ndeki atölyelerinde devam ettiriyorlar. İftar vaktine kadar kesintisiz helva üretimi yapan aile, ülkenin dört bir yanına kargoyla sevkiyat yapıyor.
Baba yadigârı kazanlarda, su, şeker, limon suyu ve çöven otunun kaynatılmasıyla hazırlanan şerbet, özel bir teknikle kıvamlandırılıyor. Ardından, özenle kavrulmuş susam eklenerek helva üretimi tamamlanıyor.
Mustafa Akgün, "Demirci'nin ünlü susamlı (veya bitli) helvasını, üç nesildir Ramazan ayına özel olarak üretiyoruz. Ailemizle birlikte çalışıyoruz ve yoğun talebe yetişmek için iftar saatine kadar üretime devam ediyoruz. Ürünümüz yalnızca Ramazan ayında bulunabiliyor ve Demirci ile Manisa'nın yanı sıra Türkiye'nin birçok şehrine kargo ile gönderiyoruz." diye açıkladı.