Prof. Dr. Serdar Dağ, doping içerikli serumlar ve şok diyetler hakkında uyarıyor!

Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serdar Dağ, Haberler.com'un stüdyosunda sunucu Melis Yaşar ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde ani bir şekilde yaşamını yitiren Metin Arolat'ın ardından gündeme gelen doping içerikli serumlar hakkında önemli açıklamalar yapan Profesör Dağ, konu hakkında merak edilenleri yanıtladı.

"METİN AROLAT'IN ÖLÜMÜNE YALNIZCA ŞOK DİYET YA DA DOPİNG SERUM İLE İLİŞKİLENDİREMEYİZ"

Sunucu Melis Yaşar'ın "Doping serumu nedir? Ani kalp krizine yol açma ihtimali var mıdır?" sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Serdar Dağ, Metin Arolat'ın ölüm sebebinin sadece şok diyet veya doping serumu ile açıklanamayacağını belirtti. Profesör, "Bu uygulamalar vücut direncini düşürücü etkiye sahiptir ve insanın kalp ve beyin sağlığını olumsuz etkiler. Ekran yüzleri, mankenler ve sanatçılar gibi kişiler kısa sürede kilo verme isteğiyle bütün yemeklerden kendilerini uzaklaştırırlar. Bu durum vücut için şok diyet anlamına gelir. Vücudumuzun tüm hücreleri (kalp, beyin, karaciğer, akciğer hücreleri) besinlerle beslenir ve enerji üretir. Besin alımının kesilmesi ve doktor kontrolü olmadan serum verilmesi durumunda çarpıntı, kalp durması ve beyne pıhtı atması gibi riskler ortaya çıkabilir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"SON ZAMANLARDA DİYET ÇEŞİTLERİNDE BİR PATLAMA YAŞANANİYOR"

Son yıllarda ortaya çıkan farklı diyet çeşitleri hakkında da görüşlerini paylaşan Prof. Dr. Dağ, "Doğal olarak bizim et ve bitkisel gıdalarla beslenmemiz gerekir. 'Şunu yeme, bunu yeme' diye bir kural yok. Diyetin modası olmaz. Diyet, vücudun enerjisini sağlayan besin maddelerini almanın kurallarını içerir. İnsan hem etobur hem de otoburdur. Yaklaşık olarak üç et için bir ot tüketmeliyiz. Şekeri doğal kaynaklardan almalı ve her şeyi organik tüketmeye özen göstermeliyiz" dedi.

Prof. Dr. Serdar Dağ, doping içerikli serumlar ve şok diyetler hakkında uyarıyor!Haberler.com / Şevval Çelik - Sağlık

Serdar Dağ Sağlık Yaşam

Benzer Videolar