Premier Lig'de lider Liverpool, gol yemeden kazanıyor

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi arasında yer alan Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A)...

Avrupa futbol liglerinde heyecan dorukta! İngiltere'de, Liverpool zirvede yer alırken, İspanya'da Barcelona, Almanya'da Bayern Münih, İtalya'da Napoli ve Fransa'da Monaco liderlik koltuğunda oturuyor.

Liverpool, Premier Lig'de deplasmanda Crystal PalaceDiogo Jota'nın tek golüyle 1-0 mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü. Teknik direktör Arne Slot yönetimindeki Liverpool, ilk 7 haftadaki 5 maçını gol yemeden kazandı ve bu başarıyla dikkat çekiyor.

Manchester City, iki hafta sonra galibiyete ulaştı. Son şampiyon, sahasında Fulham'ı 3-2 mağlup etti. Arsenal ise yoluna namağlup devam ederek evinde Southampton'ı 3-1'lik skorla geçti. Brighton, sahasında Tottenham'ı 2-0 geriden gelerek 3-2 mağlup etti. İlk yarıda forma giyen Ferdi Kadıoğlu, bu önemli galibiyette rol oynadı.

Premier Lig'in 7. haftasında 18 puanla Liverpool liderliğini sürdürdü. Manchester City ve Arsenal ise 17'şer puanla takipçisi konumunda bulunuyor.

Barcelona, LaLiga'da Robert Lewandowski'nin "hat-trick" yaptığı Alaves deplasmanında 3-0 kazanarak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Real Madrid, ligde namağlup takımlardan biri olarak sahasında Villarreal'i 2-0 yendi. Arda Güler, 79. dakikada oyuna dahil oldu. Atletico Madrid ise Real Sociedad deplasmanından 1-1'lik beraberlikle döndü.

Bertuğ Yıldırım, Getafe formasıyla ilk golünü Osasuna ile oynanan ve 1-1 berabere biten maçta kaydetti. LaLiga'da 9. hafta sonunda Barcelona 24 puanla zirvede yer alırken, Real Madrid 21 puanla, Atletico Madrid ve Villarreal ise 17'şer puanla Barcelona'yı takip ediyor.

Bayern Münih, Bundesliga'da deplasmanda Eintracht Frankfurt ile 3-3 berabere kaldı. Kim Min-jae, Dayot Upamecano ve Michael Olise Bayern Münih'in gollerini attı. Omar Marmoush (2) ve Hugo Ekitike'nin gollerine engel olamayan Münih ekibi, son iki haftayı beraberlikle kapattı.

Leipzig, Heidenheim'a konuk olduğu maçı 1-0 kazanarak zirve yarışını sürdürdü. Nuri Şahin'in çalıştırdığı Borussia Dortmund ise Union Berlin deplasmanında 2-1 yenilerek ikinci mağlubiyetini yaşadı.

Bayern Münih, 6. haftanın sonunda 14 puan ve averajla Leipzig'in önünde liderliğini sürdürdü. Eintracht Frankfurt ise 13 puanla iki takımı takibe devam ediyor.

Napoli, Serie A'da sahasında Como'yu Scott McTominay, Romelu Lukaku ve David Neres'in golleriyle 3-1 yenerek zirvedeki yerini korudu. Hakan Çalhanoğlu, 90 dakika görev aldığı maçta Inter'in evinde Torino'yu 3-2 yendiğini gördü.

Zirve takipçilerinden Juventus, sahasında Cagliari ile 1-1 berabere kaldı. Kenan Yıldız, 77. dakikada oyuna girdi. Zeki Çelik'in 86 dakika forma giydiği mücadelede Roma, Monza deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Napoli, 7. haftanın sonunda 16 puanla zirvede yer alırken, Inter 14 puanla, Juventus, Lazio ve Udinese ise 13'er puanla takip ediyor.

Monaco, Ligue 1'in 7. haftasında Rennes deplasmanında Thilo Kehrer ve Folarin Balogun'un golleriyle 2-1 galip geldi ve Paris Saint-Germain'in (PSG) puan kaybettiği haftada zirveye yerleşti. PSG, Nice'e konuk olduğu müsabakada 1-1'lik beraberliğe razı oldu ve sezonun ikinci puan kaybını yaşadı.

Olympique Marsilya, sahasında Angers ile 1-1 berabere kaldı. Sezona iyi başlayan takımlardan Reims ise evinde Montpellier'yi 4-2 yendi.

Monaco, 19 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. PSG 17 puanla, Marsilya ve Reims ise 14'er puanla takip ediyor.

Benzer Videolar