Politico'ya konuşan kaynaklar: "Biden ve Netanyahu'nun görüşmeleri 'bağrışma' içinde geçiyor" | Dış Haberler

İran'ın İsrail'e yüzlerce füzeyle saldırmasının ardından ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile konuşacağını söylemişti. Politico'ya konuşan kaynaklar, Biden ile Netanyahu'nun son telefon görüşmelerinin "bağrışma" içinde geçtiğini söyledi. Biden'ın etrafındakilere, "Netanyahu ateşkes sağlanmasını istemiyor, siyasi geleceğini kurtarmak ve Kasım ayındaki seçimlerde Trump'a yardım etmek için çatışmayı sürdürmeye çalışıyor" dediği ifade edildi.

İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah'a yönelik operasyonları, bölgede büyük bir insani krize yol açtı. Binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 1 milyon insan evlerinden oldu. İsrail, bu operasyonları ABD ile koordine etmedi ve hatta Hizbullah'ın iletişim sistemlerini devre dışı bırakma ve liderini hedef alma gibi eylemlerde ABD'yi bilgilendirmedi.

İsrail-İran hattında tansiyon yükseldi, gözler Biden'da Haberi Görüntüle

İran'ın İsrail'e füze saldırısının ardından bölgede gerilimin tırmanmasıyla gözler ABD Başkanı Joe Biden'a çevrildi. Biden, İsrail'e desteğini açıkça ifade etti, ancak İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine olası bir saldırısını desteklemediğini belirtti.

"TELEFON KONUŞMALARI BAĞIRIŞ İÇİNDE"

Politico'ya göre, Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı son telefon görüşmeleri oldukça gergin geçti ve "bağrışma" şeklinde gerçekleşti.

İran'ın Nisan ayında da İsrail'e füze saldırısı düzenlemesi üzerine Biden, çatışmaların daha da tırmandığına dikkat çekmişti.

"NETANYAHU ÜZERİNDEKİ ETKİSİ AZALDIKÇA ÖFKESİ BÜYÜDÜ"

İsrail-Hamas çatışmalarının başlamasından bu yana, Netanyahu hükümeti ABD'nin tavsiyelerini göz ardı etti. Biden'ın etrafındakiler, Netanyahu'nun ateşkes sağlamak istemediğini ve çatışmayı sürdürerek siyasi geleceğini garantilemek ve Kasım seçimlerinde Trump'a destek sağlamak istediğini iddia ediyor. Biden'ın Netanyahu üzerindeki etkisi azaldıkça, öfkesinin arttığı söyleniyor.

Üst düzey bir yetkili, Biden ve Netanyahu'nın telefon görüşmelerinin giderek "bağrışma" içinde geçtiğini belirtti.

Benzer Videolar