Peruğunu çıkarıp kürsüye koydu! TBMM’de vekilleri ayağa kaldıran konuşma

İsrail'le ilgili kapalı oturumun ardından, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, öldürülen kadın ve çocuklar için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bir dakika boyunca sessiz kalan Karaca, "Sözcükler susar, adalet susar ama hafızalar direnir. Sıla, Narin, Şeyda, Pelin, İkbal, Ayşenur ve katledilerek sessiz bırakılan tüm kadınlar ve çocuklar için, bir kadın Meclis Başkanvekili olarak tercihimi, bir dakikalık susmaktan yana kullandım, 'kadınlar yaşasın, çocuklar yaşasın' diyerek" dedi.

KÜRSÜDE PERUĞUNU ÇIKARDI

Genel Kurul'daki bazı milletvekilleri Karaca'nın eylemini alkışlarla destekledi. Ardından Karaca, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi. CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar ise Meme Kanseri Farkındalık Ayına ilişkin gündem dışı konuşma yaptı. 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayına dikkat çekmek isteyen Yontar, konuşmasıyla alkış topladı.

HPV AŞISI ÇAĞRISI

Meme kanserine karşı savaş veren Yontar, kürsüde peruğunu çıkararak, "Rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısı ergenlikten itibaren yaş sınırı olmaksızın her kadına uygulanabilmelidir. HPV aşısını rutin olarak uygulayan ülkelerde yapılan araştırmalar, bu kanserden yüzde 80 korunma sağlandığını göstermiştir. Rahim kanserine yakalanmamak için HPV aşısının ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı'ndan karşılanması büyük önem taşımaktadır" diye belirtti.

AYAKTA ALKIŞLADILAR

Meme kanseri farkındalığının artırılması gerektiğini vurgulayan Yontar, "Biz kadınlar emin olun çok güçlüyüz" dedi. Konuşmasını tamamlayan CHP'li Yontar, "Yaşamak güzel fakat sağlıklı yaşamak ve yaş almak her şeyden daha güzel" diyerek peruğunu çıkarıp maske taktı. Genel Kurul'daki tüm milletvekilleri, Yontar'ı ayakta alkışladı.

Peruğunu çıkarıp kürsüye koydu! TBMM'de vekilleri ayağa kaldıran konuşmaKaynak: AA / Olgun Kızıltepe - Politika

Tbmm Genel Kurulu Nurten Yontar Meme Kanseri Milletvekili Tekirdağ Politika Güncel Sağlık Kadın Yaşam

"
Benzer Videolar