Özgür Özel: ‘Yaşar Kemal’in Cesaretiyle Mücadele Edeceğiz’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yaşar Kemal'in doğum günü anma etkinliğinde, "Güzelim Çukurova'da pamuk yeniden beyaz altın olana dek, emekçilerin ve çiftçilerin hakkını alana dek, Yaşar Kemal'in cesaretiyle mücadele etmeye, ilk seçimlerde onun sahip çıktığı değerleri iktidara getirmeye söz veriyorum" dedi.

Özel, Osmaniye'yi ikinci memleketi olarak nitelendirdi ve 2015'te hayata veda eden Yaşar Kemal'in anısına düzenlenen anma etkinliğinde, yazarın eserlerinde sıkça bahsettiği Gökçedam köyünde bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kadirli Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek Uluslararası Yaşar Kemal Kültür Sanat Festivali'nin sözünü alan Özel, yazarın mirasına sahip çıkacaklarını belirtti.

"İnce Memed" romanına gönderme yapan Özel, "Biz, kadın cinayetlerinin yaşandığı, kadınların arkasından ve İstanbul Sözleşmesi'nden çekilen, kadınları savunmasız bırakan 'Abdi Ağalara' karşıyız. Barışçıl eylemler yapan Tayfun kardeşimizi ve Gezi tutuklularını Silivri'de tutan, farklı görüşleri terörist ilan eden 'Abdi Ağalara' karşı, Yaşar Kemal ve İnce Memed gibi olmak zorundayız" dedi.

Özel, toplumun her kesiminin yanında olduklarını vurgulayarak, "Ülkenin her etnik gruptan, her mezhepten yoksullarının, kimsesizlerinin, işsizlerinin, güvencesizlerinin, evladının geleceğinden endişe edenlerin, yurt dışına gitmeyi düşünen gençlerin, hepsinin yanındayız" diye konuştu.

Ülkedeki eşitsizliklerin ortadan kalkması için çalışacaklarını belirten Özel, "Yaşar Kemal'in cesaretiyle mücadele etmeye, onun sahip çıktığı değerleri iktidara getirmeye söz veriyorum" dedi.

Konuşmasında Doç. Dr. Bahriye Üçok'un 34. ölüm yıl dönümünü anımsatan Özel, "En büyük barış savunucusu Yaşar Kemal'in doğduğu günde, Bahriye Üçok'a rahmet diliyoruz, onu katledenleri bir kez daha lanetliyoruz" dedi.

Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, etkinliğin düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür etti.

Özel, etkinliğin ardından Yaşar Kemal Kültür Evi ve Parkı'nı, eski CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Orhun Döğüşcü'nün ailesini, partisinin Kadirli İlçe Başkanlığını ve Kadirli Belediyesini ziyaret etti.

Kültür Sanat Yaşar Kemal Doğum Günü Özgür Özel osmaniye Politika Tarım

Benzer Videolar