Özgür Özel ve İmamoğlu, Ataşehir Metro Hattı Şantiyesini Ziyaret Etti

CHP Lideri Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı Şantiyesini Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın Ataşehir istasyonu şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Metro hattının gelecek yıl hizmete gireceğini belirten Özel, "Bu proje, Finans Merkezi'nin ihtiyaçlarına cevap vererek önemli bir sorunu çözecek ve kaosu önleyecek. Aynı zamanda kuzeyden güneye önemli bir ulaşım ihtiyacını karşılayacak. Bu kadar hızlı ilerleme, dört dörtlük bir başarı. Emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.

İmamoğlu ise, "Bu proje, öz sermayeyle karşılanabilecek bir yatırımdan daha fazlasını gerektiriyordu. 2019'da finansman bulduktan sonra şantiyeyi durmadan çalıştırdık ve önümüzdeki yıl bu hattı İstanbul'umuza kazandıracağız. Finans Merkezi açısından çok önemli bir hat. Kuzey-güney ekseninde Anadolu yakası için çok değerli olacak. Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy'ü birbirine bağlayacak. Seneye açılışını hep birlikte yapacağız." ifadelerini kullandı.

'HIZRAY'ın İstasyonları Hazır'

İstanbul'u doğu-batı ekseninde, iki kıta üzerinden birbirine bağlayacak HIZRAY projesine değinen İmamoğlu, "HIZRAY'ın istasyonları büyük ölçüde hazır. İstasyonlar birbirine yakın olacak ve Finans Merkezi veya 4. Levent'teki istasyonlarla entegre edilecek. Her istasyonun ciddi bir maliyeti var, ancak tünelle bağlanacaklar ve entegrasyon sağlayacaklar." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem İmamoğlu Özgür Özel Ümraniye Ataşehir İstanbul Politika Ekonomi Ulaşım Güncel Yaşam

Benzer Videolar