Özgür Özel Türkevi'ni ziyaret etti: Türkiye, ABD'de rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil | Dış Haberler

CHP lideri Özgür Özel, ABD'nin New York kentinde bulunan Türkevi'ni ziyaret etti. New York Belediye Başkanı hakkındaki rüşvet iddialarına yanıt veren Özel, "Burada böyle bir bina yapılırken, Türkiye, ABD'de rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil. Böyle bir acziyet içinde değil" dedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısı'na katılmak üzere New York'a geldi ve burada Türkevi'ni ziyaret etti. Özel, Türkiye'nin ABD'de rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke olmadığını vurguladı.

Özel, Türkevi'nden ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu ile New York'taki Türk toplumu hakkında yetkililerle görüş alışverişinde bulunduğunu belirtti.

Özel, Türkevi binasının Türkiye için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, CHP olarak bundan sonra ABD'deki programlarını ve temaslarını Türkevi'nde gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Özel ayrıca, BM haftası nedeniyle New York'ta bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile de Türkevi'nde görüştüğünü belirterek, CHP'nin Kıbrıs davasını sonuna kadar takip edeceğini ifade etti.

"ABD, İSRAİL’E KARŞI YUMUŞAK KARNINDAN DOLAYI VATANDAŞI AYŞENUR’A SAHİP ÇIKAMAMIŞTIR"

Özel, New York'taki üç günlük programında en fazla Filistin konusuna değindiğini belirterek, ABD'nin Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'ye sahip çıkmamasını üzüntüyle karşıladığını dile getirdi.

Özel, "Biz vatandaşımıza, evladımıza sahip çıktık. ABD gücünü dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşına sahip çıkmasından alır. Ancak ABD, İsrail'e karşı yumuşak karnından dolayı vatandaşı Ayşenur'a sahip çıkamamıştır." dedi.

"TÜRKİYE, ABD'DE RÜŞVET VERMEYE İHTİYAÇ DUYACAK BİR ÜLKE DEĞİL"

Özel, bir soru üzerine, Türkevi'nin inşası sırasında Türkiye'nin ABD'de rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke olmadığını ve böyle bir niyetin Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil eden kimseye yakışmayacağını belirtti.

Özel, ABD'de devam eden Halkbank davasıyla ilgili bir soru üzerine ise, hükümete yönelik çok ciddi eleştirileri olduğunu ancak bu konunun Ankara'da ele alınması gerektiğini ifade etti.

Benzer Videolar