Özgür Özel: Eğitimde Özelleştirme Sorununa Dikkat Çekti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'de eğitimin özelleşmesinin geri dönüşü olmayan bir noktaya geldiğini belirtti. Ancak Özel, bu duruma "dur" demek gerektiğini vurguladı. Eğitimin özelleşmesinin maliyetinin hesaplanarak, paralı eğitim sisteminin değiştirilmesi gerektiğini savundu. Özel, bu değişimin hemen gerçekleşmeyeceğini kabul etti ancak iktidara geldiklerinde eğitimin daha ticari olmaması için çaba göstereceklerini söyledi.

Özgür Özel, partisinin Ankara'daki 'Eğitim Zirvesi Çalıştayı'nda konuşurken, eğitim sisteminin ticarileşmesinin veli-kurum, öğretmen-öğrenci ilişkilerini zedelediğini ifade etti. Özel, birçok özel eğitim kurumu olmasına rağmen, mevcut sistemin parası olanlarla olmayanlar arasında büyük bir eşitsizlik yarattığını belirtti. Özel, iktidarları döneminde her gün ticari eğitimden kamusal, eşit ve kaliteli eğitime doğru adım adım ilerleyeceklerini ancak özel okulların hemen kamulaştırılmasının mümkün olmadığını belirtti.

'SINIFLARIN ÇOCUKLARI VAR'

Özel, Türkiye'de eğitimde niteliğe ulaşmanın sınıf ayrımına dönüştüğünü dile getirdi. Öğrencilerin aldığı eğitim kalitesinin sosyal ekonomik durumlarına göre farklılaştığını vurgulayan Özel, devlet okullarına güven duyulmadığını ve yabancı dil eğitiminde de eksiklikler olduğunu söyledi.

'TAMAMI MALZEME İSTEDİLER'

Özel, okullardaki temizlik sorunu hakkında da görüşlerini dile getirdi. Yaz aylarında birçok belediyenin okulların temizliği ve onarımını üstlendiği ve okulların büyük çoğunluğunun temizlik malzemesi ihtiyacı duyduğunu belirtti. Özel, temizlik işinin devlet tarafından yapılmaması için belediyeleri suçlamaya çalışanlara karşı uyarıda bulundu.

Haber-Kamera: Ruken KADIOĞLU-Muhammet BAYRAM/ ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Yerel Yönetim Özgür Özel Politika Ekonomi Eğitim

"
Benzer Videolar