Otomotiv Sektöründe Tarihi Başarı: 2024’te Yüzde 5,3 Büyüme

Otomotiv Sektörü Tarihi Başarıya İmza Attı

Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, Konya'da düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu" temalı Türkiye İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, otomotiv sektörünün elde ettiği tarihi başarıları vurguladı.

Gürcan, sektörün 2024 Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,3'lük büyüme kaydederek 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Bu rakamın tarihi bir rekor olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı, sektör temsilcilerini tebrik etti.

Toplantıda, küresel ekonomide yaşanan durgunluğa rağmen Türkiye'nin ekonomisinin üretmeye, istihdam yaratmaya ve ihracatı artırmaya devam ettiğini ifade eden Gürcan, son 16 çeyrektir kesintisiz büyüme kaydedildiğini hatırlattı. Türkiye'nin 2023 yılında yüzde 5,1'lik büyüme oranı elde ettiğini de ekledi.

Gürcan, otomotiv sektörünün Türkiye'nin ihracat lokomotifi olduğunu belirterek, 2023 yılında 19,4 milyar dolarlık otomotiv ihracatı gerçekleştirildiğini ve yan sanayinin de dahil edildiğinde bu rakamın 35 milyar doları aştığını söyledi.

Bakan Yardımcısı, otomotiv sektörünün dünya sıralamasında 5 yılda 15. sıradan 13. sıraya yükseldiğini vurgulayarak, bu başarının doğru bir yolda olduklarının ve otomotiv sektöründeki yatırımların doğru yönlendirildiğini gösterdiğini ifade etti.

Otomobil Ekonomi Türkiye İhracat konya Dünya Eylül

Benzer Videolar