Ortaokul Öğrencisi Fatih Dursun, Dünya Birinciliği Ödülü Kazandı

Sinop'un Boyabat ilçesindeki Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğrenim gören Fatih Dursun, hayvan haklarını konu alan karikatürüyle dünya çapında bir başarıya imza attı.

8'inci sınıf öğrencisi Fatih, Belçika'da düzenlenen 36. Uluslararası Olense Karikatür Yarışması'nda, hayvan haklarına dikkat çeken karikatürüyle yüzlerce eseri geride bırakarak birincilik ödülüne layık görüldü.

Okulunun Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, Fatih'in bu başarısından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 25 yıllık öğretmenlik kariyeri boyunca öğrencilerinin sayısız ulusal ve uluslararası başarıya imza attığını belirten Ayrancıoğlu, Fatih'in başarısının öğrencilere ilham verici olduğunu vurguladı.

"Köylerden gelen öğrencilerimizin eğitim gördüğü bu okulda, yıllardır karikatür atölyeleri düzenliyoruz. Burada da yüzlerce öğrencimiz ulusal ve uluslararası platformlarda büyük başarılara imza attı. Bu da gösteriyor ki, disiplinli çalışma, emek, inanç, azim, sevgi ve sabırla çalıştığımız zaman çocuklarımızın ulaşamayacağı hiçbir başarı yok. Hayvanların yaşama hakkını karikatürün güçlü diliyle anlatan ve bu konuda dünyaya mesaj veren Fatih'i kutluyor, başarılarının devamını diliyorum," dedi Ayrancıoğlu.

Okul Müdürü İlhan Özkan da Fatih'i tebrik ederek, gelecekte de başarılı olmasını diledi.

Hayvan Hakları Yerel Haberler Kültür Sanat Belçika Boyabat Eğitim Sanat Dünya Fatih sinop

Benzer Videolar