Okan Buruk'tan Beşiktaş derbisine özel taktik!

Galatasaray'da Elfsborg maçında Osimhen ve Icardi ile çift forvet oynayan Teknik Direktör Okan Buruk Beşiktaş derbisi öncesi sistem kararını verdi.

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde Elfsborg'u 4-3 yenmesine rağmen, Okan Buruk'un tercih ettiği sistem tartışmaları alevlendirdi. Aslan'ın teknik direktörü, İsveç ekibine karşı kullandığı 3-4-1-2 ve 3-5-2 formasyonlarını derbide de uygulamaya devam etme kararı aldı.

Buruk'un bu kararında, Jakobs'un sakatlığı nedeniyle 4'lü savunmayı tercih edememesi ve Osimhen ile Icardi'den birini yedek bırakmak istememesi etkili oldu. Elfsborg maçında yenen üç gole rağmen, Buruk'un hücumdaki performanstan memnun kaldığı ve bu nedenle ofansif bir anlayışa devam etmeye karar verdiği söyleniyor.

Bu nedenle Galatasaray, Beşiktaş karşısında da hücum ağırlıklı bir oyun sergileyecek. Avrupa Ligi'ndeki yenilen gollerin sistemsel bir sorun değil, bireysel hatalardan kaynaklandığını düşünen Buruk, savunma oyuncularını bu konuda uyardı.

Sarı-kırmızılılar, Avrupa'da elde ettikleri iyi başlangıçtan dolayı da sevinçli. Süper Lig'in lideri olan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde de geçici olarak zirveye oturdu. Çarşamba günü oynanan iki maçın ardından Galatasaray, 36 takımlı ligde yedi puanla birinci sıraya yükseldi.

Oyunun tamamen oturması ve yeni oyuncuların takıma adapte olmasıyla birlikte Galatasaray'ın Avrupa'da büyük başarılara imza atacağına ve ilk sekiz takım arasında yer alarak bir üst tura yükseleceğine dair güçlü bir inanç var.

Elfsborg'un yenilgisine rağmen İsveç basınında takımın performansına övgüler yağdı. Galatasaray'ın güçlü ve kaliteli bir kadroya sahip olduğuna dikkat çekilirken, Elfsborg'un üç gol geriden gelip mücadeleyi bırakmaması takdir edildi. Maçın İsveç'in Avrupa'daki diğer takımları için cesaret verici olduğuna inanılıyor.

Benzer Videolar