DOLAR 34,1891 0.15%
EURO 38,2080 -0.11%
ALTIN 2.927,85-0,18
BITCOIN 22392361.76452%
İstanbul
24°

AÇIK

16:21

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Öğrencileri Dolandırıcılığa Karşı Uyarı
6 okunma

Öğrencileri Dolandırıcılığa Karşı Uyarı

ABONE OL
Eylül 25, 2024 08:45
Öğrencileri Dolandırıcılığa Karşı Uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üniversite kayıtlarının ardından öğrenciler ve aileleri için yeni bir ev arayışı başlıyor. Ancak bu süreç, dolandırıcıların “sahte ilan” ve “kapora” tuzaklarıyla dolu. Antalya Tüketiciler Birliği Şube Başkanı Neşet Gündüz, öğrenci ve aileleri bu konuda uyardı. Gündüz, “Evi, tapu sahibi veya emlakçıyla görüşmeden, yetkisini sorgulamadan kapora veya depozito ödemeyin” uyarısında bulundu.

Büyükşehirlerde kiralık konut arayanların sayısı üniversite kayıtlarının ardından hızla artıyor. İnternet üzerindeki ilanlarda dolandırıcılar, uygun fiyatlı ev vaadiyle öğrenci ve aileleri hedef alıyor. Gerçek olmayan evler için sahte ilanlar yayınlayan dolandırıcılar, iletişim kurdukları kişilerden para talep ediyor. Para havalesinin ardından ilanı kaldıran ve telefon hattını iptal eden dolandırıcılar, mağdurları savcılık veya tüketici hakları derneklerine şikayet etmeye zorluyor.

Neşet Gündüz, internet ilanlarında konut kiralarken vatandaşların dolandırılma riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Gündüz, “İlanı verenler, evden kapora isteyerek ilanı kaldırıyor. Vatandaşlar ise heyecanla parayı gönderiyor. Dolandırıcılar, bu yöntemle kısa sürede birçok kişiyi dolandırabiliyor. Vatandaşlar, evi görmeden, tapu sahibiyle görüşmeden veya emlakçıyla vekaletname ve yetki belgesi olmadan kapora veya depozito ödememeli. Ayrıca emlakçının meslek odasına üyeliği de kontrol edilmelidir. Bu şartlar sağlanmadan kapora ödememek, dolandırıcılıktan korunmanın en önemli yoludur” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Dolandırıcılık Antalya Sağlık Finans Hukuk Yaşam Emlak

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP