Nostaljik Çiğ Köfte Dükkanı Açtı

Kayseri'nin Talas ilçesinde Oktay Gök (20), yıllardır hayalini kurduğu çiğ köfte dükkanını açtı. Ancak sıradan bir dükkan değildi. Oktay, babasının 40 yıllık koleksiyonunu devralarak, dükkanını tarihi plak, kaset ve film afişleriyle dolu bir nostalji mekanına dönüştürdü. Binlerce parçadan oluşan bu koleksiyon, dükkanı ziyaret edenleri adeta geçmişe bir yolculuğa çıkarıyor.

Oktay, Kıbrıs'taki özel bir üniversitede Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyordu. Ancak eğitimini yarıda bırakarak memleketi Kayseri'ye döndü ve ticarete atılmaya karar verdi. Çiğ köfte dükkanı açma hayaliyle yola çıkan Oktay, dükkanını farklı bir şekilde tasarlamaya karar verdi. Babasının 40 yıldır biriktirdiği kaset, video çalar ve benzeri nostaljik eşyalarla dükkanın ambiyansını tamamen değiştirdi. Babasından koleksiyonunun bir kısmını satın alan, bir kısmını da hediye alan Oktay, Kayseri'nin ilk ve tek nostaljik çiğ köfte dükkanını açtı.

'ESKİ PLAKLARI DİNLEYİP GİDEBİLİYORLAR'

Dükkanının sıradan bir çiğ köfte dükkanı olmamasını istediğini belirten Oktay, "Babamla birlikte dükkanın tasarımını düşündük. Farklı bir şey yapmak istedim. Kıbrıs'ta 2 yıl üniversite okuduktan sonra Kayseri'ye döndüm. Babamın yıllarca biriktirdiği kasetleri ve video çalarları aldım. Özellikle genç müşterilerimiz bu koleksiyona bayılıyor. Dükkanı ilk kez görenler şaşırarak 'Böyle bir yer görmedik' diyorlar. Babam ilk başta koleksiyonunu vermek istemiyordu. Yarısını satın aldım, yarısını da hediye etti. Şimdi Kayseri'de nostaljik ilk çiğ köfte dükkanı benim. Gelenler sadece çiğ köfte yemiyor, istedikleri eski plaklardan şarkı dinleyip gidebiliyorlar" dedi.

'ŞAŞIRIYORLAR'

Oktay, çiğ köfte dükkanı açmanın uzun zamandır hayalini kurduğunu belirterek, "Kıbrıs'ta 2 yıl okuduktan sonra oraya alışamadım. Kayseri'yi ve ailemi özledim. Okulu yarıda bıraktım ve hayali olan çiğ köfte dükkanını açtım. Ailem ilk başta bu kararıma sıcak bakmadı. Annem okula devam etmemi istedi. Arkadaşlarım da böyle bir şey beklemiyordu. Dükkana gelince çok şaşırıyorlar. 'Böyle bir şey görmedik' diyorlar" dedi.

Dükkanın müşterilerinden Murat Avkıran, "Atmosferi çok güzel. Daha önce böyle bir yer görmedim. Çok merak ettiğim bir şeydi. Hepsini burada görebildim. Hem çiğ köfte yiyip hem de nostalji yapıyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Kültür Sanat Gastronomi Kayseri Kültür Güncel Yaşam Talas

"
Benzer Videolar