Ne yaptın Kenan Yıldız! Piyasayı alt üst eden rakam…

Kenan Yıldız, bu yaz EURO 2024'te Türkiye A Millî Futbol Takımı formasıyla mücadele ettikten sonra Juventus'la yeni sezona hızlı başladı. Geçen sezona göre...

Kenan Yıldız, 2022 yılında Bayern Münih altyapısından Juventus U19 takımına transfer olarak Avrupa futbolunda adını duyurmaya başladı. Geçtiğimiz sezon daha çok yedek oyuncu olarak görev alan 19 yaşındaki sol kanat ve ofansif orta saha oyuncusu, bu sezon daha fazla süre alarak yeteneğini sergiledi ve daha da parladı.

KENAN'IN 2024-25 SEZONU RAKAMLARI

Kenan Yıldız, bu sezon Juventus formasıyla tüm kulvarlarda 9 maça çıktı. Bu maçların 8'inde ilk 11'de yer alan genç oyuncu, 1 gol ve 2 asistle 3 gole direkt katkı sağladı. Kenan, 9 maçın 7'sini Serie A'da, 2'sini ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadı.

POGBA'DAN ÖVGÜ

Doping cezası 4 yıldan 18 aya düşürülen Paul Pogba, yakın zamanda İngiliz gazetesi Daily Mail'e verdiği bir röportajda Kenan'dan övgüyle bahsetti. Pogba, Kenan'ın Juventus'ta 10 numaralı formayı giymesi hakkında, "Bu benim numaram değil, Juventus'un numarası! 2016'da Manchester United'a döndüğümde 10 numarayı da kendimle götürmedim. Kenan'a yeteneği olduğunu ve bu formayı hak ettiğini söyledim. İlk antrenmandan itibaren onun farklı olduğunu söyleyebilirim. Şu anda dünyanın en iyi genç oyuncularından biri," dedi.

PİYASA DEĞERİ ARTIYOR

Milli takımın başarılı futbolcusu Kenan Yıldız'ın kariyerindeki yükseliş piyasa değerine de yansıdı. Son güncellemeyle birlikte Kenan Yıldız'ın piyasa değeri 10 milyon euro artarak 40 milyon euro'ya ulaştı. Bu artış, onu tüm zamanların en yüksek piyasa değerine sahip Türk futbolcular listesinde 5 sıra yükseltti.

İLK SIRALARDA ARDA, HAKAN VE ÇAĞLAR

Piyasa değeri en yüksek Türk oyuncular listesinde başı Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu ve Çağlar Söyüncü çekiyor. Bu üç oyuncunun piyasa değeri 45 milyon euro. Kenan Yıldız ise 40 milyon euro ile dördüncü sırada yer alıyor. Beşinci sırada ise 35 milyon euro ile Orkun Kökçü bulunuyor.

Benzer Videolar