Narin Güran Cinayeti Sonrası Çocuklara Psikolojik Destek

(ANKARA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Diyarbakır'da Narin Güran cinayetinin ardından kurulan Tavşantepe Özel Ekibi'nin köydeki çalışmalarını tamamladığını duyurdu. Ekip, çalışmalar sonucunda Narin'in kuzenlerinin yaşadığı korku ve kaygıyı tespit etti. Bazı kuzenlerin okula gidemediği de gözlemlendi. Bakanlık, bu çocukların danışmanlık tedbirleriyle desteklenmesi için yeni bir çalışma başlattığını açıkladı.

Bakanlık açıklamasında, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatıyla psikolog ve danışmanlardan oluşan bir ekip, Narin'in köyünde psikososyal destek çalışmaları gerçekleştirdi. 7-13 yaş arası 50 çocuğa yapılan çalışmaların ön raporu hazırlandı.

Ön raporun ardından Bakan Göktaş, çocukların durumunun daha detaylı incelenmesi için yeni bir ekip kurulmasını istedi. Bu ekip, çocukların psikolojik iyilik hallerini artırmak ve günlük yaşamlarını normale döndürmek için çalışacak.

Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Tavşantepe Özel Ekibi, Narin'in kuzenleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeler sonucunda çocukların psikolojik durumlarına ilişkin kaygı verici bulgular ortaya çıktı. Özellikle küçük yaştaki kuzenlerde korku ve kaygı belirgindi.

Çocukların toplumsal baskılardan dolayı eğitimlerine devam edemedikleri de tespit edildi. Bu nedenle, özel ekip, ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerini okula gitmeyen kuzenler hakkında bilgilendirdi.

Bazı kuzenler ise psikolojik desteklerin ardından durumlarının daha iyiye gittiği gözlemlendi. Çocukların eğitim hayatlarına devam etmelerinin normalleşme süreci açısından önemli olduğu vurgulandı.

Köydeki çalışmalar devam ederken, kuzenlerin danışmanlık tedbirleriyle desteklenmesine yönelik kapsamlı çalışmaların soruşturma tamamlandıktan sonra başlayacağı belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Narin Güran Diyarbakır Eğitim Sağlık Güncel

Benzer Videolar