Naim’in filmini izledi, halterci oldu

Devlet koruması altındaki Özge, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Naim Süleymanoğlu'nun yaşam öyküsünü anlatan "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" filmini izleyerek halterci olmaya karar vermiş, ülkesini uluslararası arenada temsil etmek için milli sporcu olma hedefini belirlemiş.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruma ve bakım altındaki çocukların yeteneklerini keşfetmelerini ve gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor.

Bu çalışmalar kapsamında üniversiteler, federasyonlar ve kamu kurumlarıyla iş birliği yapılarak çocukların spor ve sanat alanlarındaki yetenekleri belirleniyor ve tüm çocuklar en az bir spor dalına yönlendiriliyor.

Saray Çocuk Evi'nde devlet korumasında büyüyen 20 yaşındaki Özge, 2021 yılında "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" filmini izledikten sonra halter sporuna ilgi duymuş ve antrenörünün ve arkadaşlarının desteğiyle bu sporda ilerlemeye karar vermiş.

Geçtiğimiz yıl halterde 76 kiloda Gençler Türkiye 3'üncüsü olan Özge, Naim Süleymanoğlu'nun azmini ve kararlılığını örnek alarak Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkesini temsil etme hayalini gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

"Naim Süleymanoğlu, yaşadığı zorluklara rağmen hiçbir zaman pes etmedi. Ona 'dünyayı kaldıran adam' demesinin bir sebebi var." diyen Özge, arkadaşının da halterci olması ve Naim Süleymanoğlu'nun başarısından bahsetmesinin onu bu spora yöneltmiş olduğunu belirtiyor.

Özge, halter sporuna başladığı ilk 2 ay içinde Ankara 2'ncisi, ardından okullar arası yarışmada Türkiye 3'üncüsü olmuş, bir yıl önce de 76 kiloda Gençler Türkiye 3'üncülüğü elde etmiş.

Özge, halter sporunun kendisine düzen ve disiplin kazandırdığını, kendisini psikolojik olarak daha güçlü hissetmesini sağladığını belirterek, bu sporu ne olursa olsun hayatından çıkarmadığını çünkü bunun hem vücuduna hem de ruhuna iyi geldiğini söylüyor.

Hedeflerinden bahseden Özge, önce Türkiye birincisi, ardından Avrupa birincisi olmak istediğini belirtiyor. Bunun kolay olmayacağının farkında olduğunu ifade eden Özge, milli sporcu, hakem veya antrenör olmak istediğini belirtiyor.

Özge, Ocak ayında gerçekleşecek Gençler Türkiye Şampiyonasına katılmak için yoğun bir şekilde hazırlanıyor ve orada milli takım seçmelerine girmeyi umuyor.

"Naim Süleymanoğlu gibi olmak istiyorum. O da çalıştı ve başardı. Ben de çalışıp onun gibi olabilir, onun gibi olacağım." diyen Özge, herkesin aynı başarıya ulaşamayacağının farkında olduğunu ancak Naim Süleymanoğlu gibi olmak istediğini belirtiyor.

Özge, kadınlara yeteneklerinin peşinden gitmeleri, kendilerini keşfetmeleri için sesleniyor ve "İnsan istediği zaman her şeyi yapabilir, her şeyi başarabilir, yeter ki yapmak istesin." diyor.

"Herkes bana, 'Halter erkek sporu, kızların ne işi var, yapamazsın, edemezsin.' dedi. Ben tam tersi, bu zamanda kızların daha güçlü olmasını istiyorum. Kızlara demek istediğim, hiç kimsenin diyeceklerine aldanmadan, ne yapmak istiyorsanız özgür şekilde yapın. Ben kadınların erkeklerden daha güçlü olduğuna inanıyorum ve halter sporunda genelde kadınların daha başarılı olduğunu düşünüyorum." diye sözlerini tamamlıyor.

Benzer Videolar