Mustafa Varank’tan Gençlere TEKNOFEST Tavsiyeleri

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne (TEKNOFEST) katılım sağladı. Gençlere yönelik yaptığı konuşmada, hayallerinin peşinden koşmalarını ve "Ben yapamam" düşüncesinden uzak durmalarını teşvik etti.

Adana'da ilk kez gerçekleştirilen TEKNOFEST'te, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ve Komisyon üyeleri, Demirören Medya Grubu'nun standını ziyaret etti. Komisyon üyeleri, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelerek sohbet etti. Komisyon Başkanı Mustafa Varank ise festival alanında bulunan podcast odasında Radyo D'nin konuğu oldu.

'TÜRKİYE'NİN SAHİPLENDİĞİ BİR MARKA'

TEKNOFEST'in Türkiye'nin benimsediği bir marka haline geldiğini vurgulayan Varank, "TEKNOFEST'te yarışmacı gençlerimize farklı kategorilerde yarışacakları görevler veriyoruz. Gençlerimiz bu platformda projelerini ve fikirlerini sergileyerek yarışıyor. Amacımız, en yaratıcı fikir ve ürünü ortaya çıkarmak. Gençlerimiz, insansız sualtı araçlarından nükleer teknolojilere kadar geniş bir yelpazede projeler geliştiriyor. Bu yarışma, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, onlara yatırım yapmak ve eğitimlerine destek sağlamak açısından büyük önem taşıyor" diye belirtti.

'BU YIL TEKNOFEST'E 1 MİLYON 650 BİN GENÇ KATILDI'

TEKNOFEST'e olan yoğun ilgiye dikkat çeken Varank, festivalin büyük bir başarıyla gerçekleştiğini ifade etti. Varank, gençleri cesaretlendirerek, hayallerinin peşinden koşmalarını ve "Ben yapamam" veya "Ben başaramam" düşüncelerinden uzak durmalarını tavsiye etti. Devletin bu alanda çeşitli destekler sağladığını vurgulayan Varank, "Gençlere tavsiyemiz şu olsun: Mutlaka hayallerinizin peşinden koşun, kendinize sınır koymayın. 'Bu zor' demeyin. Hayal edin ve hayallerinizin peşinden gidin. Bu yıl TEKNOFEST'e 1 milyon 650 bin genç katıldı. Dünyada bu kadar gencin katıldığı bir teknoloji etkinliği yok. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu ilgi daha da artacak" diye konuştu.

Haber-Kamera: Narin KAZAK/ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Varank Teknoloji Teknofest Festival Eğitim Enerji Güncel Adana

"
Benzer Videolar