Musk'tan bir tepki de Netflix'e: Bağışları çok dengesiz | Dış Haberler

Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump'ın en büyük destekçilerinden Tesla, SpaceX ve Twitter (X) gibi şirketlerin sahibi milyarder Elon Musk, ABD merkezli 12 şirketin çalışanlarının hangi başkan adayına bağışta bulunduğunun grafiği paylaştı. Musk, Netflix çalışanlarının yüzde 100'ünün Demokrat Başkan adayı Kamala Harris'e bağışta bulunmasına tepki gösterdi.

Elon Musk, 5 Kasım ABD Başkanlık Seçimleri öncesinde Twitter'dan (X) Donald Trump'a olan desteğini aktif olarak gösteriyor.

Musk, bir Twitter kullanıcısının Reed Hastings'in Kamala Harris'e 7 milyon dolar bağış yapmasının ardından Netflix iptallerinin arttığı yönündeki iddiasını paylaşarak, 12 Amerikan şirketinin çalışanlarının Başkan adaylarına yaptığı bağışların oranını gösteren bir grafik paylaştı.

Musk, bu grafiğe "Netflix çalışanlarının bağışları, Demokrat Parti lehine bundan daha dengesiz olamazdı" notunu ekledi.

370 milyon dolarlık fark

ABD siyaseti bağışlarla şekilleniyor.

Son verilere göre, Kamala Harris'in ekibi 678,2 milyon dolar topladı, Trump'ın ekibi ise 309,2 milyon dolar topladı.

Kamala Harris'in en büyük bağışçıları Google ve Microsoft. Musk, Google ve Microsoft'un Demokrat Parti'ye orantısız bir şekilde bağış yaptığını ve internet tarayıcıları ve aramaların neredeyse %100'ünü kontrol ettiklerini iddia etti.

Trump, Google'ı aramalarda Kamala Harris'i öne çıkarmakla suçlayarak dava etmekle tehdit etti ve seçimleri kazanması halinde Google'ı seçimlere "açık müdahale" etmesi nedeniyle dava edeceğini söyledi.

Benzer Videolar