Musk Trump'ın seçim kampanyası için söz verdi: Günde bir kişiye 1 milyon dolar verecek | Dış Haberler

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden adayı olan Donald Trump'ı destekleyen ABD'li milyarder Musk, seçimlere sayılı günler kala her gün Trump yanlısı dilekçeye imza atan bir kişiye 1 milyon dolar vereceğini duyurdu.

Dünyanın en zengin insanı, ABD'li milyarder Elon Musk, yaklaşan ABD seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ı destekleyen bir dilekçeyi imzalayan kişilere her gün 1 milyon dolar ödeme yapacağını duyurdu.

Bu açıklamayı yapmasının hemen ardından Musk, seçimlerde önemli rol oynayan Pennsylvania'da düzenlenen bir mitinge katılan birine 1 milyon dolarlık çek verdi. Musk, bu kampanyasının 5 Kasım tarihine kadar süreceğini belirtti.

Musk'ın bu eylemi, olağanüstü servetini kullanarak Trump ve Demokrat rakibi Kamala Harris arasında geçen yoğun başkanlık yarışını etkilemeye çalışmasının son örneği oldu.

Musk, Harris'in zafer kazanması durumunda bunun "son seçim" olacağını ve ABD'nin artık var olmayacağını savundu.

Tesla, SpaceX ve X platformunun sahibi Elon Musk, geçtiğimiz aylarda eski ABD Başkanı Donald Trump'ı desteklediğini açıkça ifade etmişti. Musk, yakın zamanda ilk kez Trump ile birlikte bir seçim mitingine katılmıştı.

Benzer Videolar