Muğla’daki orman yangını 3’üncü günde

Muğla'nın Ula ilçesinde, Gökova Körfezi'nin kıyısındaki Kıran Mahallesi Turnalı mevkiinde, Cuma sabahı saat 03.30'da başlayan orman yangını, sarp arazide üç gündür devam ediyor. Yangın, Gökova Körfezi'nin Turnalı bölgesinde başladı ve söndürme çalışmaları üçüncü gününe girdi. Sarp kayalıkların varlığı nedeniyle, yangın yalnızca havadan müdahale edilebiliyor. Gökova Körfezi'ne hakim tepelerde bulunan kayalık alanlardaki yangın, geceleri rüzgarın etkisiyle yeniden alevleniyor.

'DELİ MEHMET' RÜZGARI

Gökova Körfezi'nde, yerel halk ve balıkçılar tarafından sıkça kullanılan 'Deli Mehmet' rüzgarı, yangının kontrol altına alınmasını engelliyor. Bu rüzgarın aniden yön değiştirerek şiddetini arttırması nedeniyle, yöre halkı ve balıkçılar tarafından 'Deli Mehmet' adı takılmış. Yöre halkı ve balıkçılara göre, 1970'li yıllarda bölgede yaşayan Mehmet isimli bir balıkçı, rüzgarlı bir günde eşiyle tartışarak denize açılmış ve bir daha geri dönmemiş. Teknesi günler sonra sahile vurmuş ancak Mehmet'in cesedine ulaşılamamış. O günden beri bölgede esen bu rüzgara 'Deli Mehmet rüzgarı' deniyor.

GECE ÇALIŞMALARI DRON İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Kıran Mahallesi'nin körfeze bakan sırtlarında zaman zaman görünen alevlere gece boyunca karadan müdahale eden ekiplerin mücadelesi, dron kamerasıyla görüntülendi. Bölgede orman, Muğla Büyükşehir ve Menteşe Belediyesi ekiplerinin yanı sıra diğer kurumlar, gönüllüler ve köylüler de alevlerin yayılmasını engellemek için mücadele ediyor. Gökova Körfezi Turnalı mevkiinde başlayan orman yangınında, 17'si yazlık olmak üzere 29 yapı zarar gördü. Söndürme çalışmalarına 45 arazöz, 14 su tankeri, 7 dozer ve 313 orman personeli karadan, gündüz saatlerinde ise 16 helikopter ve 8 uçak havadan katılıyor. Jandarma ve emniyet ekipleri de helikopter ve TOMA'larla destek sağlıyor.

Muğla'daki orman yangını 3'üncü gündeKaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Yerel Haberler Doğal Afetler 3-sayfa Sağlık Çevre

Benzer Videolar