Muğla’da 3 Orman Yangını: Ekipler Mücadele Ediyor

Muğla'da Üç Ayrı Noktada Orman Yangınları

Muğla'da Dalaman, Menteşe ve Milas ilçelerinde üç ayrı noktada çıkan orman yangınları devam ediyor. Ekipler alevlere hem karadan hem de havadan müdahale ediyor.

Dalaman'ın Taşbaşı Mahallesi'ndeki ormanda dün akşam saat 20.30'da henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına 49 arazöz, 15 su ikmal aracı, 5 dozer ve 288 orman işçisi sevk edildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık, gece saatlerinde bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Sabah saatlerinde ise 6 uçak ve 1 helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı.

Bölgedeki şiddetli rüzgar, söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. Rüzgarın hızı yer yer saatte 60 kilometreye ulaştı ve öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Yangın nedeniyle bölgedeki 2 ev boşaltıldı ve 11 kişi tahliye edildi.

Menteşe'de İkinci Yangın

Menteşe ilçesinin Turnalı mevkisinde ise bugün sabah saat 03.30'da bir orman yangını çıktı. Yangına 23 arazöz, 6 su ikmal aracı, 2 dozer ve 131 orman personeli karadan müdahale ederken, 5 helikopter ve 1 uçak havadan destek veriyor. Bölgede rüzgarın etkili olduğu bildiriliyor.

Milas'ta Üçüncü Yangın

Milas'a bağlı Dibekdere Mahallesi yakınlarında saat 05.40'da üçüncü bir orman yangını çıktı. Yangına 7 arazöz, 2 su tankeri ve 45 personel karadan müdahale ediyor. Bir helikopter ise havadan söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Muğla'da üç ayrı noktada devam eden yangınların söndürülmesi için ekiplerin çalışmaları aralıksız sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman Yangını Menteşe Dalaman Milas Muğla

Benzer Videolar