Mourinho Livakovic'e duacı! Maçın oyuncusu seçildi

Union Saint-Gilloise karşısında 5 net fırsatta kalesine duvar örüp 1 de penaltıya izin vermeyen Fenerbahçe’nin Hırvat file bekçisi, tüm kulvarlarda yüzde...

Fenerbahçe, kaleci Dominik Livaković'in performansını yükseltmek için kaleci antrenörü Sandro Zufic'i kadrosuna katmış ve bu kararın meyvelerini bu sezon topluyor. 29 yaşındaki kaleci, sezonun başından beri gösterdiği performansla, oynattığı futbol nedeniyle eleştirilen teknik direktör Jose Mourinho'nun adeta kurtarıcısı oldu. Sarı-lacivertlilerin zorlu bir mücadele sonrasında 2-1 yendiği UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında Union Saint-Gilloise karşısında 5 net kurtarış yapıp bir de penaltı kurtaran Livaković, takımını mağlubiyetten kurtardı ve 3 puanda başrol oynadı.

Bu sezon toplam 11 maçta (6'sı Süper Lig, 5'i Avrupa kupaları) Livaković, kalesine isabet eden 45 şuttan 32'sini engelledi ve tüm kulvarlarda %71'lik kurtarış oranına ulaştı.

UNİON SG MAÇININ OYUNCUSU SEÇİLDİ

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde başarılı performans göstermesine rağmen Fenerbahçe'yi tura taşıyamayan tecrübeli kaleci, Süper Lig'de ve Avrupa Ligi'nde gösterdiği performansla dikkat çekiyor. 2019'da Harun Tekin'den sonra sarı-lacivertli formayla Avrupa kupalarında penaltı kurtaran ilk kaleci olan Livaković, Union maçının ardından maçın oyuncusu seçilerek tribünlerden uzun süre alkış aldı.

KOSTİC ANTALYA'DA SAHADA

Fenerbahçe'nin yaz transfer döneminde Juventus'tan kiraladığı Filip Kostic'in ilk maçına çıkma tarihi belli oldu. İdman eksiği nedeniyle şu ana kadar forma giyemeyen ve UEFA listesine dahil olmadığı için Union maçını kaçıran Sırp oyuncu, yarınki Antalyaspor karşılaşmasında sarı-lacivertli formayı ilk kez giyecek. Teknik direktör Jose Mourinho'nun 31 yaşındaki sol kanat oyuncusunu ikinci yarıda oyuna sürmesi bekleniyor.

Benzer Videolar