Motor Ustasından Sucuk Döner İşletmesine: Trabzon’da Yeni Lezzet
Mert Aydemir, Trabzon'da motor tamirciliği yaparken, geçen yaz tatilinde Afyonkarahisar'da yediği sucuk dönerin tadına hayran kaldı. Bu lezzetli deneyim, hayatında beklenmedik bir değişime yol açtı.
Tatil dönüşü, motor tamirciliğini bırakma kararı alan 27 yaşındaki Aydemir, Afyonkarahisar'da iki haftalık bir eğitim programına katıldı. Ortahisar ilçesi, Karşıyaka mahallesinde açtığı dükkanında, kendi yaptığı sucuk dönerleri müşterilerine sunmaya başladı.
Aydemir, özel tarifini korumakla birlikte, sucukların yapım aşamasında kullandığı özenli yöntemleri ve tamamen el yapımı olmasını vurguluyor. 100 gramı 150 TL'den satışa sunduğu sucuk dönerler, yoğun ilgi görüyor ve genellikle gün içinde tükeniyor. Sabah 11.00'da açılan işletme, yoğunluğa bağlı olarak gece yarısına kadar açık kalabiliyor.
Doğu Karadeniz bölgesinde benzer bir lezzet bulamadığını belirten Aydemir, "Afyon'daki o enfes tadı Trabzon'da da yaşatmak istedim," diyor. Sandviç ekmeğiyle servis ettiği sucuk dönerinde marul ve domates kullanırken, Afyon'da kullanılan turşuyu bölgedeki tercih sebebiyle menüsüne eklememiş. Günlük 15-20 kilogram sucuk satışı gerçekleştiren genç girişimci, yeni mesleğini çok sevdiğini ve eski işinden çok daha mutlu olduğunu ifade ediyor.