Miray’ı ezerek öldüren öğretmenin savunması pes dedirtti: Aracım uyarmadı

Ordu'daki bir ilkokulda gerçekleştirilen uyum haftası etkinliği sırasında, 7 yaşındaki Miray Arslan, okulun beden eğitimi öğretmeni Banu Kaya'nın kullandığı araç tarafından ezilerek hayatını kaybetti. Kaya, tutuklu yargılandığı davada, savunmasında beklenmedik iddialarda bulundu.

UYUM HAFTASI TRAGEDİSİ

Kaza, 2 Eylül Pazartesi sabahı saat 09.00'da, Altınordu ilçesi Saray Mahallesi'ndeki Gazi İlkokulu bahçesinde yaşandı. Beden eğitimi öğretmeni Banu Kaya, 52 BK 790 plakalı aracıyla okul bahçesine girerken, uyum haftası için okula gelen 1'inci sınıf öğrencisi Miray Arslan'a çarptı. Miray Arslan ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen küçük kız kurtarılamadı. Olayın ardından öğretmen Kaya gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

TUTUKLU YARGILANAN ÖĞRETMEN

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Banu Kaya'nın yargılaması Ordu 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başladı. Kaya, SEGBİS aracılığıyla tutuklu bulunduğu Efirli E Tipi Cezaevi'nden duruşmaya katıldı. Duruşmada, Miray Arslan'ın ailesi ve avukatları ile Kaya'nın avukatı hazır bulundu.

ARACIN SENSÖRLERİ UYARMADI

Kaya, ifadesinde aynı okulda 13 yıldır öğretmen olduğunu belirtti. Olay günü kendi aracıyla okula geldiğini ve okulun raylı kapısının açık olduğunu söyleyen Kaya, "Okulun girişinde park halinde bir araç vardı. Okul giriş kapısı otomatik değildi ve o gün okulun ilk günü olduğundan kapı sonuna kadar açıktı. Kapıdan girerken araçtan herhangi bir tehlike uyarısı almadım. Kapıdan geçip aracı park ettim. Camlar kapalıydı, klimayı çalıştırıyordum ve müzik dinlemiyordum. Sürgülü kapının altındaki raylardan geçerken araç, tümsekten geçiyormuş gibi sarsıldı. Aracı park ettim ve baktığımda yerde Miray'ı gördüm. Aynı zamanda bir bağrışma sesi duydum. 'Ben mi yaptım?' dedim. Miray'ı gördüğüm için fenalaştım, beni okulun çay ocağına götürdüler. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

OKUL BAHÇESİNDE PARK PROBLEMLERİ

Okulun bulunduğu konumdan dolayı park konusunda problem yaşandığını ifade eden Kaya, "Gazi İlkokulunda 25-26 öğretmen görev yapıyor. Okul müdürü, öğretmenler ve diğer personel dahil olmak üzere herkes araçlarını okulun bahçesine park ediyor" dedi.

ANNE ARSLAN'IN İDDİALARI

Kaya'nın okul bahçesine hızlı şekilde giriş yaptığını iddia eden anne Eda Arslan, "Sanık hızla bahçeye girerek kızımı aracının üzerinden geçirdi. Aracın ön tekerleğinin kızımın üzerinden geçtiğini net olarak görmedim, ancak araç çarptığı için yanına gittiğimde arka tekerleklerin kızımın üzerinden geçtiğini gördüm. Kızım kanlar içindeydi. Sanık, çarptığını fark etmeden yoluna devam ederek aracı servis alanına park etti. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

TANIK AVCININ İFADESİ

Mahkeme, olayın yaşandığı gün çocuğunu okula getiren veli Dilek Avcı'yı da tanık olarak dinledi. Avcı, aracın Miray'ın üzerinden geçtiği sırada Miray'ın kemiklerinin kırılma sesini duyduğunu belirterek, "Sanığın hızlı şekilde sağa dönüş yapmasına rağmen hızını kesmeden manevra yaptığını gördüm. Miray'a çarptı ve arka tekerlek üzerinden geçti. Sanık, bahçede hızlı bir şekilde servis alanına park etti. Miray'ın kemiklerinin kırılma sesini duyduğumda sanık aracı park ettikten sonra Miray'ın yanına geldi. Sanığı okulun içine götürdüler. Bunları net bir şekilde gördüm. Diğer veliler, sanığın okul bahçesinde agresif araç kullandığı için uyarıldığını, ancak uyarıların dikkate alınmadığını söylediler" diye ifade etti.

TUTUKLULUK DEVAM EDİYOR

Savcı mütalaasında, sanığın asli kusurlu olduğunu, 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçunu işlediğini belirtti. Savcı, sanığın, bahse konu yerde küçük yaşta çocukların bulunabileceğini öngörecek durumda olduğunu ve 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçunu işlediğini savundu. Sanığın ek süre talep etmesi üzerine duruşma ertelendi.

Miray'ı ezerek öldüren öğretmenin savunması pes dedirtti: Aracım uyarmadı Kaynak: Haberler.com / Rabia Dalkılıç - 3.Sayfa

Banu Kaya 3-sayfa Eğitim Güncel Hukuk Ordu

"
Benzer Videolar