Milyonlarca çalışan emekliyi ilgilendiren haber! Genel sağlık sigortası primi gündemde

Sosyal güvenlik sistemini dengelemek amacıyla ekonomi bürokrasisi, Orta Vadeli Program hedefleri doğrultusunda yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Bu düzenlemeler, emeklilerin genel sağlık sigortası primlerini etkileyebilir.

MEVCUT SİSTEMDE YÜZDE 12,5 PRİM KESİLİYOR

Şu anki sistemde, çalışanlardan genel sağlık sigortası primi olarak yüzde 12,5 kesinti yapılıyor. Bu kesintinin yüzde 7,5'i işveren, yüzde 5'i ise çalışan tarafından karşılanıyor. Emekli olup da çalışmaya devam edenler, genel sağlık sigortası priminden muaf tutuluyor ve sadece sosyal güvenlik destek primi ödüyorlar.

YAŞ SINIRI NE OLACAK?

Yeni düzenlemenin en önemli konusu, çalışan emeklilerin genel sağlık sigortası primi ödeyip ödemeyecekleri. Primin emekli maaşından mı yoksa iş yerinden alınan ücretten mi kesileceği henüz belirsiz. Ayrıca, 55-60 yaş aralığında genel sağlık sigortası kesintisi uygulanabileceği konuşuluyor.

Düzenleme tamamlandıktan sonra Meclis'ten geçmesi gerekecek. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de yaklaşık 2 milyon emekli çalışıyor.

Milyonlarca çalışan emekliyi ilgilendiren haber! Genel sağlık sigortası primi gündemdeHaberler.com / Ebrar Ünaldı - Ekonomi

Orta vadeli program Sigorta Ekonomi Sigorta Sağlık

Benzer Videolar