Milli Savunma Üniversitesi 2024-2025 Eğitim Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Milli Savunma Üniversitesi Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Başladı

Milli Savunma Üniversitesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının açılış töreniyle yeni bir döneme merhaba dedi. Törene, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, 1. Ordu Komutanı Metin Tokel, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mustafa Kaya, üniversite yönetimi, kursiyer ve öğrenci subaylar ile davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in yeni eğitim-öğretim yılını kutlayan mesajı okundu. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ise hem açılış konuşmasını yaptı hem de "Yakın Tarihimiz" konulu bir ders anlattı.

"Dünyada Teveccüh Gören Bir Üniversiteyiz"

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, törende yaptığı konuşmada, üniversitenin 2016 yılında hain darbe girişiminin ardından kurulduğunu ve eğitim faaliyetlerini büyük bir başarıyla sürdürdüğünü vurguladı. Alpay, "Üniversitemizde bin 118'i dost ve kardeş ülkeden olmak üzere toplamda 18 bin 45 öğrenci ve kursiyer eğitim görmektedir. 31 farklı ülkeden öğrenci ve kursiyerin eğitim alıyor olması, Milli Savunma Üniversitemizin dünyada nasıl bir teveccüh gördüğünün bir başka kanıtıdır" dedi.

"Çağın Tüm Yetenekleriyle Mücehhez Subaylar Yetiştireceğiz"

Alpay, teknolojik ve askeri gelişmelerin önemine dikkat çekerek, "Ülkemizin jeopolitik önemi, güçlü ve iyi eğitimli bir ordu yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Sizler, emanet edilen evlatlarımızı, bu necip millete layık bireyler olarak yetiştireceksiniz. Öğrencilerimizi sadece akademik ve askeri olarak değil, milli ve manevi değerlerle de yoğuracak, çağın tüm yetenekleriyle mücehhez subaylar olarak mezun edeceksiniz" diye konuştu.

Alpay, "Bu zor ama kutlu yolda sizlere başarılar dilerim. Sayın Cumhurbaşkanımızın teknik ve askeri gelişmeler noktasında ülkemizin tüm imkanlarını seferber ettiği, özellikle savunma sanayii konusunda bizlere hedef olarak gösterdiği ufuk açıcı stratejisi bizim olmazsa olmaz şiarımızdır. Dünyada meydana gelen siyasi gelişmeler, ülkemiz çevresinde yaşanan askeri hareketlilik, bir gün dahi durup dinlenmeden, insan kaynağımızın eğitiminin ne kadar önemli olduğunu açıkça göstermektedir" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uluslararası İlişkiler, Şuay Alpay, Teknoloji, Politika, Savunma, Eğitim, Güncel, Tören

Benzer Videolar