Milli Savunma Üniversitesi 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Törenle Başladı

Milli Savunma Üniversitesi'nin 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı, görkemli bir törenle başladı. Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay, üniversitede 18 bin 45 öğrenci ve kursiyerin, 1118 farklı ülkeden gelen öğrenciler de dahil olmak üzere eğitim gördüğünü belirtti. Bu durum, Milli Savunma Üniversitesi'nin dünyada büyük bir ilgi gördüğünün bir kanıtı olarak nitelendirildi.

Milli Savunma Üniversitesi'nin yeni eğitim ve öğretim yılının açılış törenine, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay'ın yanı sıra, 1. Ordu Komutanı Metin Tokel, 3'ncü Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mustafa Kaya, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, üniversitenin yönetim kadrosu, öğrenci ve kursiyer subaylar katıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gönderdiği mesajda yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler, öğretim üyeleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri için hayırlı olmasını diledi ve başarılarla dolu bir akademik yıl temennisinde bulundu. Rektör Erhan Afyoncu ise törende kursiyer subaylara Türk tarihini anlatarak üniversitenin ilk dersini verdi.

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay, konuşmasında 2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminin ardından kurulan üniversitenin eğitim faaliyetlerini büyük bir başarıyla yürüttüğünü vurguladı. 31 farklı ülkeden öğrenci ve kursiyerin Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim alıyor olması, üniversitenin dünyadaki prestijini gösteriyor. Alpay, son yıllardaki teknolojik ve askeri gelişmelerin, ülkemizin jeopolitik önemini göz önünde bulundurarak, güçlü ve iyi eğitimli bir ordu yetiştirmenin önemini vurguladı.

Bakan Yardımcısı Alpay, öğrencilerin sadece akademik ve askeri olarak değil, çağın tüm yetenekleriyle donanımlı subaylar olarak mezun olacağını belirtti. Öğrencilerin milli ve manevi değerlerle yoğrularak, ülkenin geleceği için donanımlı bireyler olarak yetiştirileceğini ifade etti. Alpay, "Kendini her daim modern ilimle fenle besleyen öğrenciler yetiştirmek asli vazifemizdir" dedi.

Alpay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savunma sanayisi konusunda ülkemizin tüm imkanlarını seferber ettiğini ve bu alanda hedef olarak gösterdiği ufuk açıcı stratejinin olmazsa olmaz bir şiar olduğunu belirtti. Dünya genelindeki siyasi gelişmeler ve ülkemiz çevresinde yaşanan askeri hareketlilik, insan kaynağımızın eğitiminin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Uluslararası İlişkiler Milli Savunma Bakanı Eğitim Öğretim Yılı Şuay Alpay Politika Savunma Eğitim Yerel Tören

Benzer Videolar