Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 81 ilin valiliğine "ders saatleri" genelgesi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan illere gönderilen genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi engellemeyecek şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin olumsuz etkilerden korunması talep edildi.

Genelgede, mevcut ileri saat uygulamasının tüm ülkede uygulanmaya devam edeceği ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde belirtildiği gibi ders yılının en az 180 iş gününden oluşacağı hatırlatıldı.

VALİLİKLER DERS SAATLERİNE KARAR VERECEK

İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlangıç ve bitiş saatleri ile ilgili olarak, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ndeki ilgili maddelere genelgede yer verildi. Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtildiği gibi, bölgelerin ve hizmetlerin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin valiliklere verildiği hatırlatıldı.

YAZ SAATİ UYGULAMASI DEVAM EDECEK

Genelgede, mevzuat hükümlerine göre yaz saati uygulamasının devam edeceği belirtildi. 'Kış saati' uygulaması talebine ilişkin olarak, il bazlı mesai ve ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu vurgulandı.

Genelgede, gün doğumu ve batımı ile toplumsal koşullar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanması ve derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği belirtilerek öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması talep edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Bakanı Yerel Yönetim Yusuf Tekin Politika Eğitim Güncel

"
Benzer Videolar