Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gerede’de kültür ve geleneklere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gerede'de düzenlenen 4. Ramazan Dede Anma Etkinlikleri ve 73. Tarihi Esentepe Yağlı Güreşleri'ne katılarak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli rol oynayacağını vurguladı.

Tekin, geleneksel güreşlerin önemine dikkat çekerek, bu etkinliklerin Anadolu'da azalmaya başladığını ancak ısrarla sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Başpehlivanlarla fotoğraf çektiren Bakan Tekin, daha sonra kura çekimini gerçekleştirdi.

Tekin, "Biz sahip çıkacağız, güreşçi kardeşlerimiz sahip çıkacak ve bu gelenek devam edecek inşallah. Hep beraber bunlara sahip çıkmamız lazım." diyerek, kültürel mirasın korunmasında herkesin sorumluluğu olduğunu hatırlattı.

Bakanlık olarak hedeflerine değinen Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak görevimiz, çocuklarımıza, gençlerimize bu kültürü gelecek kuşaklara aksettirecek şekilde bir eğitim öğretim vermek." dedi ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin bu konuda önemli adımlar atacağını vurguladı.

Tekin, "Siz de destek verirseniz başarılı olacağız. Biz başarılı olursak, işte bu ilişkilerimiz, toplumsal yapımız, kültürümüz, geleneklerimiz bizi bir arada tutan değerler, ilanihaye devam edecek inşallah." sözleriyle, kültürel değerlerin toplumsal birlik ve beraberliğin temelini oluşturduğunu ifade etti.

Gerede'de planlanan eğitim yatırımları hakkında da bilgi veren Tekin, 2024 ve 2025 yatırım programındaki çalışmaları anlattı.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Tekin, "Sporcularımız ve seyircilerimize teşekkür ediyorum. Onlar olmasa bu etkinliğin hiçbir anlamı yok." dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Tekin, "güreş ağası açık artırması"na katıldı. İş insanı Sadık Öner, açık artırmayla Güreş ağası oldu.

Etkinliğe, Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti İl Başkanı Suat Güner, MHP İl Başkanı Ayhan Çelikkol, vatandaşlar ve güreşçiler katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Türkiye Gerede Spor bolu Kültür Eğitim Politika Spor Güncel Haberler

Benzer Videolar