Mercedes-Benz, Elektrikli G-580’i Türkiye’de Tanıttı

Mercedes-Benz, SUV modeli G-Serisi'nin elektrikli versiyonu G 580'i Türkiye'de tanıttı. "Geländewagen. Elektriklendi." sloganıyla tanıtılan araç, EQ teknolojisi ile arazi yeteneklerini elektrikli çağa taşıyor. G 580, doğaya zarar vermeden sürdürülebilirlik vizyonunu yansıtmak için Kapadokya'da tanıtıldı.

Yeni G 580, 45 yıldır değişmeyen ikonik köşeli silüetini koruyarak geleneksel G-Serisi'nin karakterini taşıyor. Lityum-iyon bataryası, geleneksel motorlu varyantlar gibi merdiven şasisine entegre edilerek düşük ağırlık merkezi sağlıyor. Bu da arazi sürüşünde avantaj ve güvenlik sunuyor. 116 kWh kapasiteli bataryası ile 450 kilometre menzil sunan araç, dört bağımsız elektrik motoru ile toplam 432 kW güç üretiyor.

G 580, LOW RANGE arazi vites küçültme seçeneği ile farklı sürüş deneyimleri sunuyor. G-TURN özelliği ile araç gevşek zeminlerde kendi etrafında dönebiliyor. G-STEERING ise dar dönüş açılarıyla arazide daha kolay yönlendirme sağlıyor. Off-road Crawling adlı akıllı vites sistemi ise arazi sürüşünde hız sabitleyici gibi çalışarak sürücüye daha rahat bir deneyim sunuyor.

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, şirketin hızla büyüyen elektrikli otomobil pazarında en zengin ürün gamlarından birini sunduğunu belirtti. Markanın elektrikli araçlarda da konfor ve lüks sunmayı hedeflediğini belirten Bekdikhan, karbon nötr bir otomobil filosuna ulaşma hedefleri için çalıştıklarını söyledi.

Mercedes-Benz Otomotiv Satış ve Pazarlama Direktörü Dr. Nadine Adam, tamamen elektrikli G-Serisi'nin Türkiye'de satışa başlamasından duyduğu heyecanı dile getirdi. G-Serisi'nin geleneksellik ve inovasyonun benzersiz birleşimi olduğuna dikkat çeken Adam, arazi araçları segmentinde bir ikon haline geldiğini belirtti. 1979 yılından beri üretilen G-Serisi, günümüzde de ikonik tasarımını koruyarak 564.000'den fazla satış rakamına ulaştı. Yeni G 580 ise modern sürüş destek sistemleri, konfor ve gelişmiş dijitalleşme ile performansını daha da artırdı.

Teknoloji Otomobil Ekonomi Türkiye

Benzer Videolar