Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan Filistin Destek Yürüyüşü Çağrısı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, tüm vatandaşları 7 Ekim 2023'te başlayan ve soykırıma dönüşen İsrail saldırıları nedeniyle Filistin'e destek yürüyüşlerine katılmaya çağırdı.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında bugüne kadar 42.000'den fazla insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı ve bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Yalçın, "Dünyanın her yerinde insanlık onuruna sahip çıkmak isteyen insanların İsrail zulmüne tepki gösterdiğini" belirterek, Filistinlilerin gösterdiği direnişi bir vatan savunması olarak değerlendirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı, 6 Ekim Pazar günü tüm Türkiye'de sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilecek "Direnişe selam, siyonizme lanet" sloganlı yürüyüşlere katılım çağrısında bulundu.

Yalçın, "Ankara'da, İstanbul'da, Türkiye'nin her yerinde organize edilen yürüyüşlere katılmak için tüm insanları, özellikle de çocukların, kadınların ve yaşlıların ölümüne tepki gösterenleri bekliyorum." dedi.

Yalçın, Birleşmiş Milletler'in (BM) İsrail'e yeterince yaptırım uygulamamasına eleştiriler yönelterek, BM'nin kuruluşuna uygun davranması ve konuda inisiyatif alması gerektiğini söyledi.

Bu durumun uluslararası kuruluşlar için bir imtihan olduğunu vurgulayan Yalçın, "Soykırıma karşı doğru düzgün tavır almazlarsa bu kuruluşların tamamen anlamını yitireceğini" ifade etti.

İsrail saldırılarının Lübnan ve Suriye'ye doğru yayılmasına dikkat çeken Yalçın, insanların kendi topraklarında yaşama hürriyetine saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

Yalçın, Türkiye'nin İsrail'e karşı tavrını takdir ederek, "Türkiye'nin İsrail'le ticareti ortadan kaldıran son yaklaşımları, Türkiye halkının boykot konusundaki yüksek hassasiyeti sonuç alan davranışlar." dedi.

Yalçın, Türk halkının İsrail ürünlerine yönelik boykotunu devam ettirmesi gerektiğini belirterek, bunun Filistin'deki savunmasız insanlara karşı bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, İsrail'e karşı ilave yaptırımlar da ortaya koyması gerektiğini savunan Yalçın, "Çünkü İsrail, küstahlaşmış ve hiç kimseyi takmayan bir terör oluşumu olarak bölgenin tamamını ateşe vermek istemektedir. Buna karşı toplumsal refleksimizi de ortaya koymalıyız. Devlet de kararlı tutumunu devam ettirmeli ve alan daraltması yapmalıdır." şeklinde konuştu.

Uluslararası İlişkiler İnsan Hakları Sivil Toplum Ali Yalçın Orta Doğu Politika Filistin Türkiye ankara Güncel İsrail Dünya

Benzer Videolar