McDonald’s’ta hamburger yiyen 49 kişiye ölümcül bakteri bulaştı, satışlar durduruldu
ABD'de, McDonald's'ın "Quarter Pounder" hamburgerleri ile ilişkili bir gıda zehirlenmesi vakası yaşandı. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), bu hamburgerleri tüketen 49 kişinin Escherichia coli (E.coli) bakterisi nedeniyle hastalandığını, 10'unun ise hastanelik olduğunu açıkladı. CDC, hastaların McDonald's'ta yemek yedikten sonra hastalandıklarını ve "Quarter Pounder" tükettiklerini belirttiklerini bildirdi. Colorado'da bir kişinin E.coli kaynaklı olarak hayatını kaybettiği belirtildi.
Soğan ve Dana Köftesi Şüpheli
CDC, vakalara neden olan gıdanın henüz kesin olarak belirlenmediğini, ancak kıyılmış soğan ve dana köftesinden şüphelenildiğini duyurdu. McDonald's, şüpheli vakaların görüldüğü eyaletlerdeki şubelerinde bu malzemelerin kullanımını geçici olarak durdurdu. Bu skandalın ardından McDonald's hisseleri yaklaşık %9 değer kaybetti.
E.coli Belirtileri
Yetkililer, E.coli enfeksiyonunun belirtilerinin genellikle bakterinin vücuda girmesinden 3-4 gün sonra ortaya çıktığını ve çoğu kişinin 1 hafta içinde iyileştiğini belirtti. 38,8 derece üzeri ateş, 3 günden fazla süren ishal veya kanlı ishal, kusma, ağız ve boğaz kuruluğu, baş dönmesi gibi belirtiler yaşayan kişilerin tıbbi yardım almaları tavsiye ediliyor.
E.coli Bakterisi Nedir?
E.coli bakterileri genellikle insan ve hayvanların bağırsaklarında bulunur. "Enterohaemorrhagic Escherichia coli (EHEC)" gibi bazı alt türleri ölümcül olabilen hastalıklara neden olabilir. E.coli'nin en yaygın bulaşma yolu yiyeceklerdir. İyi pişirilmemiş veya çiğ et, süt ve süt ürünleri, temizlenmemiş sebze ve meyveler E.coli bulaşmasına yol açabilir.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa