McDonald’s Hamburgerlerinde E.coli Bakterisi Tespit Edildi: Hasta Sayısı 90’a Yükseldi

ABD'de bulunan McDonald's restoranlarında, "Quarter Pounder" hamburgerlerinde tespit edilen Escherichia coli (E.coli) bakterisi nedeniyle hastalanan kişi sayısı 90'a ulaştı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 13 eyalette 15 yeni vaka tespit edildiğini bildirdi. Toplamda 27 kişi hastanede tedavi görüyor ve 5 kişi daha hastanelik oldu.

Yetkililer, bakteriye muhtemelen hamburgerlere konulan dilimlenmiş soğanların neden olduğunu düşünüyor. Bu durumun ardından, söz konusu eyaletlerdeki McDonald's restoranlarında soğanlar menüden kaldırıldı. İlk olarak, 23 Ekim'de CDC, 49 kişinin E.coli'den etkilendiğini ve 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

E.coli bakterisinin 3-4 gün sonra belirtilerini göstermeye başladığını ve çoğu kişinin 1 hafta içinde iyileştiğini belirten yetkililer, 38.8 derece üzeri yüksek ateş, 3 günden uzun süren ishal veya kanlı ishal, kusma, ağız ve boğaz kuruluğu ile ayağa kalkarken baş dönmesi şikayetleri olan kişilerin tıbbi destek almaları konusunda uyarıda bulunuyor.

E.coli bakterisi Colorado, Kansas, Utah, Wyoming, Iowa, Missouri, Montana, Nebraska, New Mexico, Oregon, Wisconsin, Washington ve Michigan olmak üzere 13 eyalette tespit edildi.

E.coli bakterisi normalde insan ve hayvanların bağırsak ortamında bulunuyor. Ancak "Enterohaemorrhagic Escherichia coli (EHEC)" gibi bazı alt türleri ölümcül hastalıklara neden olabilir. E.coli bakterisinin genellikle iyi pişirilmemiş veya çiğ etlerden, süt ve süt ürünlerinden ve iyi temizlenmemiş sebze ve meyvelerden bulaştığı biliniyor.

washington 3-sayfa Sağlık Yerel

Benzer Videolar