Marmaray 11 yılda 1,2 milyar yolcuya hizmet verdi

Marmaray: İstanbul'un Kalbinde 11 Yıl

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Uraloğlu, Marmaray'ın 11. yaşını kutladı ve bu projenin Türkiye'nin ulaşım tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Bakan Uraloğlu, 29 Ekim 2013'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Marmaray'ın, 164 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüştüğünü ve bugüne kadar 1 milyar 205 milyon yolcuya hizmet verdiğini belirtti.

Marmaray'ın İstanbul'un ulaşım sorunlarına kalıcı bir çözüm getirdiğini ve şehrin yaşam kalitesini artırdığını ifade eden Bakan Uraloğlu, "Sirkeci ve Üsküdar arasında sadece 4 dakikada, hava koşullarından etkilenmeden seyahat etme imkanı sunuyor." dedi.

Marmaray, dünyanın en derin batırma tüp tüneli olan 60,46 metre derinliğindeki tünel ile iki kıtayı birbirine bağlıyor. İstanbul'da metro, metrobüs, şehir hatları vapurları ve tramvaylarla entegre bir ulaşım sistemi sunuyor.

Konforlu ve Rahat Bir Seyahat Deneyimi

Bakan Uraloğlu, Marmaray'ın 76,6 kilometrelik uzunluğunda ve 43 istasyondan oluşan bir ağda hizmet verdiğini ve 2013 yılında 9 milyon olan yolcu sayısının bu yılın ilk 10 ayında 208 milyona ulaştığını belirtti.

Günde ortalama 650 bin yolcuya hizmet veren Marmaray, Halkalı-Gebze arasında 15 dakika aralıklarla 148 tren seferi, Pendik-Ataköy arasında ise 7,5 dakika aralıklarla 139 tren seferi gerçekleştiriyor.

Marmaray, Yük Taşımacılığında da Önemli Rol Üstleniyor

Bakan Uraloğlu, Marmaray'ın uluslararası yük taşımacılığında da önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Orta Koridor'un altın halkası olan Marmaray boğaz tüp geçişi bugüne kadar 2 bin 88 yük treninin Avrupa'ya, 1881 yük treninin ise Asya'ya taşınmasını sağladı.

Marmaray, Türkiye'nin lojistik koridorlarını güçlendirerek küresel ticaretteki önemini artırıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Teknoloji, İstanbul, Marmaray, Ulaşım, Yaşam

Benzer Videolar